- Vi har et ekstra gir

Vålerenga-leiren mener de vil bli farlige framover.

• FK HAUGESUND - VÅLERENGA 1-1.

HAUGESUND STADION (Dagbladet): Etter et nærmest katastrofalt 2013, har Vålerenga vist seg fra en langt bedre side de tre første kampene av denne Tippeliga-sesongen. Fasiten er fire poeng, det siste sikret på overtid på en av ligaens tøffeste bortebaner. Nå varsler trener Kjetil Rekdal at laget har enda mer å by på.

- Vi har et ekstra gir. Det ser du utover i andreomgangen i dag. Vi gjør ikke alt perfekt, men vi opparbeider et trykk mot Haugesund som vi ikke hadde klart i fjor, sier Rekdal til Dagbladet, før han legger til:

- Folk har ikke sett det beste av Vålerenga enda, det tror jeg du kan være trygg på.

Funnet en målmaskin En stor grunn til optimismen, er Vidar Örn Kjartansson (24). Den islandske spissen noterte seg for sin tredje scoring for sesongen da han satte det omdiskuterte straffesparket i mål to minutter på overtid. Med den seine fulltrefferen, rykket han også opp på toppen av listen over Tippeligaens toppscorere - en tittel han deler med landsmann Jón Dadi Bödvarsson fra Viking.

- Kjartansson er farlig. Vi har skaffet oss en god spiss. Han kan stelle i stand mye rart - men i dag hadde han en tøff jobb. Han fikk ikke åpne scoringsmuligheter, dessverre. Å sette ham bedre opp, er noe vi må jobbe med, slår Rekdal fast.

Selv om sjansene ikke var mange, ble det et nytt mål signert Kjartansson. At to av årets foreløpige tre har kommet fra 11-meteren, bryr goalgetteren seg lite om.

- Mål er mål. Hvis jeg ikke hadde scoret i løpet av de fire-fem første kampene, kunne det blitt vanskelig for meg. Så det betyr mye, sier Kjartansson til Dagbladet.

Enig med sjefen I kveldens kamp holdt 24-åringen nervene under kontroll da det var opp til han om ett poeng ble med tilbake til Oslo eller ikke. Det var ingen enkel oppgave.

- Jeg var ganske nervøs før straffen. Derfor bestemte jeg meg for å ikke forsøke å sette den helt inne ved stolpen, for da kunne den fort treffe den eller gå utenfor. Da keeperen gikk feil vei, var det en deilig følelse, sier Kjartansson.

I år, som alltid, er det store forventninger knyttet til dem som bærer Vålerenga-drakten. Klubben er økonomisk vanskeligstilt, men har fremdeles supportere som ønsker å se laget levere gode sportslige resultater. Kjartansson, som fort kan bli Klanens nye kjæledegge, deler Rekdals positive framtidssyn.

- Ja, selvfølgelig. Vi har mye mer å komme med. Vi vil bare bli bedre og bedre. I dag spilte vi på en veldig tøff bortebane, og lå under, men klarte likevel å komme tilbake. Det viser karakteren til gutta, sier Kjartansson.

Vraket Kongshavn Mens spissen kunne forlate Haugesund stadion med en god følelse, reiste vrakede Gudmund Taksdal Kongshavn før de fleste andre, rett til familien. Målvakten fikk i går en overraskende beskjed om at han var ute av laget, til fordel for den innleide østerrikeren Michael Langer.

Å formidle avgjørelsen, syntes Rekdal var vanskelig.

- Det var brutalt å si til Gudmund at han ikke skulle spille, men han har vært involvert i den del rusk i vinter og i de to første seriekampene. Det gjorde at vi begynte å tvile da vi så nivået til Langer. Vi hadde tatt valget om igjen, men det betyr ikke at Gudmund er satt ut for alltid, han er tross alt en av Tippeligaens mest lovende keepere, sier Rekdal.

VIF-sjefen var derimot glad for at han bestemte seg for å bruke 29 år gamle Langer, som ble hentet på overgangsvinduets siste dag (31. mars).

- Langer sto veldig godt. Han utstrålte selvtillit, og var god med beina - noe som er viktig i dagens moderne fotball. Jeg synes han ga oss en ekstra dimensjon. Han er veldig profesjonell, 29 år og har vært i tøffe miljøer i tysk 1. og 2. Bundesliga. På en så hard arena som i Haugesund, var det riktig å gi ham sjansen. Jeg synes han sto en god kamp.

- Betyr det at han er Vålerengas førstekeeper nå?

- Han er bare her på lån ut juni, så jeg tror ikke vi skal begynne å snakke om det, sier Rekdal.