- Vi har et horribelt forsvarsspill

Rekdal etter målfest.

BODØ (Dagbladet): Har vi sett mer underholdende fotball i årets Tippeliga? De første 70 minuttene bød på 7 mål, to tomålsscorere og 4-3 til Glimt.

De 20 siste minuttene ble en parantes - der Vålerenga presset, men der Glimt og tomålsscorer Ibba burde punktert kampen.
Ibba befant det plutselig mutters alene med Enga-keeper Michael Enger, og burde gitt Glimt 5-3. Men amatørmessig overrumplet over at han ikke var offside, fomlet han bort gavepakken.

Rekdal frustrert Og var det noe Ketil Rekdal freste over etter mål-bonanzaen i Bodø, så var det selvsagt eget lags forsvarsspill.
Eller rettere sagt, mangel på forsvarsspill:

- I kveld var vi fantastiske fremover, men horrible i eget forsvar. Vi har scoret tre ganger i begge våre to siste kamper.Likevel har vi bare tatt ett poeng. Det er elendig, konstaterte Rekdal overfor Dagbladet:

- Spesielle tabber du tenker på i kveld?
- Hvor skal jeg starte... Vi lar Trond Olsen vinne en hodeduell pg score på headingen. Vi lager straffe når spilleren deres er på vei mot cornerflagget. Vi lar en Glimt-spiller som ligger tre-fire meter bak våre forsvarere, komme først på innlegget og score. Vi lar dem løpe gjennom fra midtbanen. Nei, det er frustrerende å være meg akkurat nå.

Målfesten Det åpnet forrykende på Aspmyra. Før sju minutter var spilt, ga Simon Larsen borte-Enga ledelsen med en deilig styrt heading, på et like vakkert frispark fra kaptein Christian Grindheim.

 I PERLEHUMØR  Jan Halvor Halvorsen etter seieren mot Vålerenga. Foto: Digitalsport
I PERLEHUMØR Jan Halvor Halvorsen etter seieren mot Vålerenga. Foto: Digitalsport Vis mer

Og det både kunne og burde blitt Grindheims kveld i Bodø. For etter at Ndiaye hadde feid inn 1-1 på innlegg fra en meget aggressiv Trond Olsen - så var Grindheim der igjen.

1-2 kom etter et nydelig skudd på første touch etter litt rot i Glimt-feltet.

Grindheim-dobbel Så snudde Glimt kampen, med et nydelig hodestøt av Trond Olsen, og et straffemål av Ibba etter felling av Daniel Berntsen.
Men så var Christian Grindheim der igjen.

Med et frispark i verdensklasse fikk han Pavel Londak til å sprelle forgjeves oppunder tverrliggeren. For ballen, den føk inn vinkelen.

Men så var Ibba der igjen, med et godt skudd som strøk borti Larsen, og ga Glimt 4-3. Og sannsynligvis ny kontrakt i Tippeligaen.

Mens Enga kan ha rotet bort sjansen til medaljer...

- Jeg tenker ikke på medaljer lenger. Det sluttet jeg med da vi rotet bort to poeng mot Brann forrige helg, Vi har nå tatt tre poeng på de fem siste kampene, sa Ketil Rekdal etter mål-bonanzaen på Aspmyra.