SELVSIKKER: Roberto Mancini mener Manchester City tapte ufortjent mot sir Alex Ferguson og Manchester United. Kampen ga ham mange positive svar, som at City har et mye bedre lag og spiller mye bedre fotball. Foto: (AP Photo/Clint Hughes)
SELVSIKKER: Roberto Mancini mener Manchester City tapte ufortjent mot sir Alex Ferguson og Manchester United. Kampen ga ham mange positive svar, som at City har et mye bedre lag og spiller mye bedre fotball. Foto: (AP Photo/Clint Hughes)Vis mer

- Vi har et mye bedre lag enn United

Mancini oppstemt etter tapet i byderbyet.

(Dagbladet): Roberto Mancini var i det ydmyke hjørnet før søndagens byderby mot Manchester United.

- For øyeblikket er de bedre enn oss, sa italieneren - og viste til at rødtrøyene hadde langt større erfaring med å kjempe om de store trofeene.

Etter å ha sett laget sitt tape 2-3 på overtid - etter først å ha hentet inn 0-2 - hadde Mancini endret oppfatning. Til tross for det bitre tapet føler City-manageren at kampen viste hvem som virkelig er best i byen.

De lyseblå hadde ni skudd på mål mot Uniteds tre, 18-10 i avslutninger totalt og ballen i 56 prosent av tida.

Men på resultattavla sto det altså 2-3.

- United har mer erfaring, men vi har et mye bedre lag og spiller mye bedre fotball, sier Mancini til Sky Sports Italia, ifølge Daily Mail.

Frykter for jobben
Manchester City ligger nå seks poeng bak United idet vi nærmer oss det intense juleprogrammet. Selv om det selvfølgelig er fordel Ferguson & co, kan det være greit å minne om at City hentet opp en åtte poengs ledelse på de seks siste rundene sist sesong.

Men en tilsvarende kollaps som den gang er fullstendig uakseptabelt på Old Trafford. Patrice Evra frykter for jobben sin dersom ligagullet skulle ryke på samme måte igjen.

- Jeg tror Ferguson kommer til å sparke alle dersom det skjer. Jeg mener det seriøst, sier han ifølge The Guardian.

United har vunnet hele 13 av sine 16 første kamper denne sesongen, men også tapt tre kamper mot Everton, Tottenham og Norwich der de tok ni poeng sist sesong.

VIKTIG FOR PSYKEN: Patrice Evra mener det var viktig rent mentalt å slå Manchester City på deres bane, etter de vonde minnene fra sist sesong. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
VIKTIG FOR PSYKEN: Patrice Evra mener det var viktig rent mentalt å slå Manchester City på deres bane, etter de vonde minnene fra sist sesong. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Men da tapte de også begge ligakampene mot City - og Evra tror det var viktig mentalt å slå tilbake nå.

- Det var viktig å vinne på deres bane og sende ut et signal. Vi stoppet også den ubeseirede rekka deres på hjemmebane (to år uten ligatap), som var veldig viktig, også psykisk, sier franskmannen.

- van Persie er perfekt
Evra ble en god kompis av Carlos Tevez da argentineren var på Old Trafford, og han ble lettet da han så at Roberto Mancini valgte å sette ham på benken fra start.

Tevez kom inn ti minutter etter pause, på stillingen 0-2, og bidro til å legge press på gjestene.

- Han laget problemer for oss da han kom inn. Jeg sa til ham før kampen at jeg var veldig glad han ikke startet. Det var heldig for oss, sier Evra.

Samtidig roser han Uniteds egne spisser, Wayne Rooney og Robin van Persie, som sammen scoret de tre målene som senket City.

Sistnevnte har allerede notert 14 nettkjenninger for sin nye klubb, 11 av dem i ligaen.

- Robin er perfekt for Manchester United. Da han scoret det hattricket mot Southampton (vant 3-2) bommet han også på et straffespark. Det første han sa da han kom inn i garderoben etter kampslutt var at han var veldig lei seg for å misbruke straffesparket. Det viser sulten, ydmyketen og personligheten hans. Han scorer ikke for seg selv, han ønsker at laget skal vinne noe, sier Evra.

HYLLER VAN PERSIE: - Han er perfekt for Manchester United, sier Evra. Foto: REUTERS/Phil Noble
HYLLER VAN PERSIE: - Han er perfekt for Manchester United, sier Evra. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer