Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har et problem

Mancini bekymret over Citys sjansesløseri.

OPPSKRIFTSMESSIG: Yaya Touré sendte Manchester City i en oppskriftsmessig ledelse etter kvarteret. Foto: Phil Noble / REUTERS / NTB Scanpix
OPPSKRIFTSMESSIG: Yaya Touré sendte Manchester City i en oppskriftsmessig ledelse etter kvarteret. Foto: Phil Noble / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Manchester City - QPR 3-1.

Søndag 13. mai 2012 er en dato som for alltid vil stå med gullskrift i Manchester Citys 132 år lange historie, og Queens Park Rangers var svært delaktige i at det ble en av de mest spektakulære avslutningene på en ligasesong noensinne.

I så måte kunne et tilsvarende oppgjør på Etihad Stadium allerede i tredje serierunde aldri leve opp til den samme dramatikken som for 111 dager siden, men et sløsende hjemmelag, og et effektivt bortelag gjorde det mer spennende enn publikum trolig hadde forventet på forhånd.

DUKKET OPP: Bobby Zamora grep begjærlig muligheten da den bød seg etter en snau time.Foto: Phil Noble / REUTERS / NTB Scanpix
DUKKET OPP: Bobby Zamora grep begjærlig muligheten da den bød seg etter en snau time.Foto: Phil Noble / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

Det endte til slutt med en fortjent, men ikke spesielt overbevisende 3-1 seier til City, som så langt har sett mer rufsete ut bakover enn i fjorårets gullsesong, og som heller ikke virker like skarpe framover.

- Jeg synes vi spilte bra io første omgang, men vi har et problem for tida: Når vi har en målsjanse, klarer vi ikke å score, og klarer vi ikke å score, kan kamper endre karakter. Vi hadde dette problemet i første kamp (mot Southampton) og mot Liverpool. Vi spilte ikke bra i annen omgang. Det gikk for sakte, men til sjuende og sist er det viktigste at vi tok tre poeng, sier manager Roberto Mancini til ESPN etter kampen.

Effektive Yaya Touré besørget en oppskriftsmessig 1-0 ledelse allerede kvarteret ut i kampen, og dermed lå det meste til rette for plankekjøring mot en motstander i relasjonsbyggingsmodus etter å ha hamstret spillere helt inn i overgangsvinduets siste timer.

Likevel var ikke «nye» QPR mindre samspilte enn at de tok muligheten da den bød seg etter 59 minutter. Joe Hart måtte gi en retur på et skudd fra Andy Johnson, som Bobby Zamora enkelt stanget i mål fra kort hold på bakre stolpe.

SLO TILBAKE: Edin Dzeko sendte Manchester City tilbake i ledelsen knapt to minutter etter Zamoras utlikning.Foto: LINDSEY PARNABY /  EPA / NTB Scanpix
SLO TILBAKE: Edin Dzeko sendte Manchester City tilbake i ledelsen knapt to minutter etter Zamoras utlikning.Foto: LINDSEY PARNABY / EPA / NTB Scanpix Vis mer

Gjestene virket imidlertid ikke å ha gjort seg ferdig med feiringen av utlikningsmålet da Edin Dzeko sendte vertene tilbake i ledelsen etter fint forarbeid av Carlos Tevez, men slapp forsvarsjobbing av QPR bare to minutter seinere.

- Det er sånt som skjer. De hadde ikke noen sjanser før det — ett skudd på mål — og vi var uheldige med returen. Men vi viste hvilken karakterstyrke som bor i laget. Vi ser ut til å kunne håndtere alle nedturer vi har, sier kaptein Vincent Kompany.

Tevez-punktum Ryan Nelsen fikk to gode muligheter utover i annen omgang, og med litt hell, kunne Mark Hughes fått med seg poeng fra sin gamle hjemmebane.

I stedet feide Carlos Tevez all tvil til side da han på overtid ble truffet av en slapp avslutning fra Edin Dzeko og dermed styrte inn 3-1.

SATTE PUNKTUM: Carlos Tevez satte spikeren i QPR-kista med sin 3-1 scoring.Foto: LINDSEY PARNABY / EPA / NTB Scanpix
SATTE PUNKTUM: Carlos Tevez satte spikeren i QPR-kista med sin 3-1 scoring.Foto: LINDSEY PARNABY / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media