Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har et psykisk overtak

Perry optimist før gulldrama i Tippeligaen.

GULLJAKT: Rosenborg og trener Per Joar Hansen besøker LSK i kveld og RBK trenger poeng for å snyte Godset for gull.  Foto: Synne Kvam/Dagbladet
GULLJAKT: Rosenborg og trener Per Joar Hansen besøker LSK i kveld og RBK trenger poeng for å snyte Godset for gull. Foto: Synne Kvam/Dagbladet Vis mer

• Følg gullkampen i fotballstudio fra klokka 18.

GARDERMOEN (Dagbladet): Per Joar Hansen mener Rosenborg har all grunn til å være mer avslappet enn Strømsgodset før kveldens avgjørende gullkamper.

I dag skal det avgjøres hvor seriegullet for 2013-sesongen ender. Om det er Rosenborg som skal ta sitt 23. seriegull, eller om Strømsgodset skal ta sitt andre.

Trønderne møter Lillestrøm på Åråsen, mens drammenserne tar imot bronse-vinner Haugesund hjemme på Marienlyst.

- Kan tape et gull At Strømsgodset leder med ett poeng på Rosenborg, mener Per Joar Hansen gjør at lagenene går inn i sine kamper med to ulike utgangspunkt.

- Jeg føler vi har et avslappet forhold til kampen, for vi har alt å vinne, og Strømsgodset har alt å tape. Og det er ganske stor forskjell på de to inngangene til kampen - vi kan være mye mer avslappa til vår kamp, for vi kan vinne ett gull, mens Strømsgodset kan tape ett gull, forteller Rosenborg-treneren til Dagbladet.

Så Rosenborg har et psykisk overtak?

- Ja, det føler jeg at vi har, for det står mye mer på spill i Drammen enn det gjør på Åråsen.

Lite nerver Da Dagbladet møtte Rosenborg-laget på Gardermoen i går, understrekte Per Joar Hansen at nervene var under kontroll, dagen før dagen.

Det er han sikker på at nervene også vil være når klokka begynner å nærme seg kampstart kl. 18 i kveld.

- Vi har vist i stort sett hele sesongen i år at vi har evnen til å avgjøre jevne kamper, og har vært sterkt mentalt, og hatt en stayerevne i laget. Og det er ikke noe som forsvinner iløpet av ei helg i november, lover «Perry».

Resultatservice Og en real test på mentaliteten vil komme underveis i kampen - når treneren skal drive sin egen resultatservice.

- Vi kan ikke holde noe hemmelig, så jeg har forberedt mine gutter på at det blir full resultatservice underveis i kampen - så det er bare å stenge ute og spille vår kamp, sier Hansen.

Også Alexander Søderlund og Mikkel Diskerud forholder seg rolig før kampstart på Åråsen. Søderlund mener, som sjefen, at Rosenborg er tjent med å ligge ett poeng bak Strømsgodset før gullkampen skal avsluttes i kveld.

-Det trenger ikke være så stort press på oss, for vi kommer bakfra og skal vinne kampen - det er ikke så mye mer vi kan gjøre. Så nervene er greie de, forteller Søderlund til Dagbladet.

- Vi gjør ikke noe annerledes enn det vi pleier å gjøre. Selvfølgelig er det siste seriekamp, men vi er fotballspillere, og dette er det vi brenner for, og
det morsomste er jo innspurten av serien, sier Diskerud, som understreker at han gleder seg stort til den avgjørende kampen.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media