Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har et sunt og reint miljø

PARK CITY (Dagbladet): Lasse Kjus priser seg lykkelig over at han driver en idrett der doping og mistenkeliggjøring er et minimalt problem. I går tok han karrierens første bronsemedalje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I pausen mellom første og andre omgang i storslalåmrennet kom sjokkmeldingen om at de russiske jentene ikke fikk gå stafetten på grunn av for høye blodverdier. Lasse Kjus sier dette:

- Jeg er veldig glad for at jeg driver med idretten jeg driver med. Vi har et veldig sunt og reint miljø. I alpint er det så mye annet som spiller inn, sier han.

- Ingen mistenkeliggjøring?

- Nei, i alpint må du gjøre veldig mye bra for å bli best. Jeg tror alle vi som kjører, føler at vi har noe å jobbe med hele tida, noe vi kan bli bedre på. Det er viktig i forhold til dette.

- Knallbra

Etter fire gull og ti sølvmedaljer, vant Lasse i går bronse i disiplinen han har slitt aller mest med i år. På de fire siste storslalåmrennene før OL, har han en 23.-plass som best. Ellers har han kjørt ut to ganger, og ikke kvalifisert til andre omgang i ett renn.

- Jeg er kjempefornøyd med bronse i dag. Knallbra. Dette er det nest beste jeg har gjort her borte. Trodde jeg kanskje kunne klare det, men er veldig overraska over at det gikk, sier Lasse.

Laginnsatsen med sjetteplass til Bjarne Solbakken og sjuendeplass til Kjetil Aamodt er vel så overraskende som Kjus-bronsen. De hadde henholdsvis niende- og tiendeplass som best fra før i år.

- Det som er veldig viktig er at vi faktisk har fått trent litt. Fått testet litt utstyr og tilpasset litt. Nå har jeg fått det til å funke som jeg ønsker. Det har hjulpet meg veldig, sier Lasse, som likevel vraket skifabrikkens nye storslalåmmodell (som Bjarne Solbakken kjørte på).

- Jeg kjører på de gamle skiene. Har prøvd den nye modellen også. Skiene er veldig bra, men passer ikke helt til min kjørestil.

Feiring

Med Lasses bronse er gutta på budsjett. Målsettingen om fire medaljer er nådd. Men alt er ikke helt som det skal være blant storslalåmgutta. Det er stort sprik i meningene om hvordan det bør trenes.

- Det er veldig viktig at vi setter oss ned og går gjennom hvordan vi bør trene. Vi må bli enda bedre enn det vi er, sier Lasse Kjus.

Han utdyper:

- Det er to måter å trene storslalåm på. Man kan trene viljen ved å kjøre kamikazeløyper der det går mest på innsats. Eller man kan trene tekniske løyper med god skiteknikk og veldig mye kraft for å komme seg gjennom. Jeg har trua på det siste.

Men før gutta setter seg rundt møtebordet skal det feires.

- Ja, i dag skal vi «drekka», sier Lasse og gliser før han modererer seg:

- Nei, men jeg må i alle fall få nyte medaljen litte grann.

OVERRASKET: Lasse Kjus hadde egentlig ikke tro på medalje. Nå skal Kjuser'n og de andre diskutere hvordan de skal trene storslalåm i framtida.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!