Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har fått ei ny løperdronning

Ingrid Kristiansen er henrykt. Nå tror hun på 5 000 meter-gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Dette var utrolig morsomt, dette har jeg ventet på! utbryter Ingrid Kristiansen allerede før Dagbladet.no har nevnt Susanne Wigenes overraskende EM-sølv.


Den tidligere løperdronninga, som har den 20 år gamle norske rekorden på 10 000 meter (30:13.74), poengterer at Wigene knapt har fått løpt denne distansen.

- Kanskje mest av alt 10 000 meter-løper

Før dagens jubelløp har hun bare gjennomført én slik konkuranse i løpet av de to siste åra.

- Slike anledninger er vanskelig å oppdrive for kvinner, men kanskje er det 10 000 meter-løper hun mest av alt er, sier Kristiansen, som snakket med arvtageren etter den skuffende 1 500 meteren hennes på Bislett.

Da var hun usikker, men denne følelsen er nå feid av løpebanen for godt.


- Ny løperdronning
- Har vi fått ei ny løperdronning?
- Ja, nå ser det endelig sånn ut. Dessuten hjelper det på at hun er så blid og impulsiv. Forhåpentligvis kan denne prestasjonen friste flere til å begynne med friidrett, svarer Kristiansen, som har savnet at noen har satset skikkelig på de lange distansene.


Hun synes dagens tid er svært god, og nå ser hun med spenning fram mot lørdagens 5 000 meter - distansen Susanne Wigene først og fremst skulle satse på i EM.

- Nå har hun fått et kjempeløft, og hun vil løpe en kjempegod 5 000 meter. Jeg tror hun kan gå helt til topps på lørdag, sier Kristiansen.

TOMMELEN OPP: Ingrid Kristiansen er glad for at hun endelig får en arvtager som løperdronning, i EM-sensasjonen Susanne Wigene. Foto: SCANPIX
TOMMELEN OPP: Ingrid Kristiansen er glad for at hun endelig får en arvtager som løperdronning, i EM-sensasjonen Susanne Wigene. Foto: SCANPIX Vis mer