Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har fått en spiller av høy kvalitet

På topp i 4-4-2 eller som høyrekant i 4-5-1. Jo Inge Berget var Norges beste uansett hvor han spilte.

GOD: Jo Inge Berget og Karol Mets (t.v.) i aksjon under privatlandskampen i fotball mellom Estland og Norge.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GOD: Jo Inge Berget og Karol Mets (t.v.) i aksjon under privatlandskampen i fotball mellom Estland og Norge. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Estland-Norge 0-0

TALLINN (Dagbladet): Den første sjansen flikket han nesten til scoring etter at Vegard Forren vant en corner fra Stefan Johansen, og den andre fikk han venstrebeinet på bare for å se Estlands keeper gjøre en god redning. Hadde Jo Inge Berget vunnet kampen for Norge ville alt vært alldeles strålende.

Men han gjorde ikke det. Han scoret ikke på de to sjansene han fikk. Men han det var ikke hans skyld. Det var fotballens marginer.

- Det var godt å se Jo Inge, sier Per-Mathias Høgmo.

- Denne kampen viste at vi har fått en spiller til av høy kvalitet.

Og Jo Inge Berget er enig. Fordi formen er god og han har jobbet målrettet over tid.

- Jeg manglet et mål, det er på minussida, sier han. - Ellers gikk det veldig greit. Men sånn skal det være også, jeg føler meg i god fysisk form. Og da pleier det som oftest å gå bra.

Banen i Tallinn var elendig og vanskeliggjorde fotballen. Likevel så mye ganske enkelt ut for Jo Inge Berget. Og selv om han ikke er blitt raskere er han rask med ballen i beina. En ikke uvesentlig faktor i fotball.

- Det hadde vært lettere å spille om banen hadde vært perfekt, men greit. Jeg føler jeg gjorde det bra. Steget sitter, farten er bra og jeg føler meg pigg.

- Jeg har vist at når jeg har dagen så er jeg god, sier Jo Inge Berget.

Som en av to spisser i 4-4-2 kom han til sjansene som nær kunne gitt Norge seieren. Som høyrekant i 4-5-1/4-3-3 truet han bakrom, vandret og var med på mye av det Norge nesten skapte av gode sluttprodukter. Det første er naturlig - det er som en av to i 4-4-2 han helst vil spille.

Det andre forteller om allsidigheten.

- Skal jeg først spille kant vil jeg helst spille på den andre siden, til venstre, sier han.

 - Det er der jeg spiller i Malmø.

Hele Norges coronakart