SNUOPERASJON: Liverpool lå under etter selvmål av Skrtel, men to mål på to minutter gjorde at hjemmelaget tok tre poeng. Uten nytte i toppstriden, siden Manchester City vant på Ethiad. Liverpool må nøye seg med sølvplassen. Foto: EPA/PETER POWELL
SNUOPERASJON: Liverpool lå under etter selvmål av Skrtel, men to mål på to minutter gjorde at hjemmelaget tok tre poeng. Uten nytte i toppstriden, siden Manchester City vant på Ethiad. Liverpool må nøye seg med sølvplassen. Foto: EPA/PETER POWELLVis mer

- Vi har fått fansen til å drømme denne sesongen

Rodgers stolt etter Liverpools andreplass.

• Liverpool - Newcastle 2-1 (0-1)

(Dagbladet): Liverpool var avhengige av å vinne, samtidig som Manchester City skulle tape sin kamp mot West Ham dersom ligatittelen endelig skulle havne i Liverpool.

Det kunne ha blitt en marerittdag for Liverpool etter et tidlig selvmål og Manchester Citys overtak mot West Ham. Liverpool snudde riktignok kampen, men til mager trøst.

Manager Brendan Rodgers var likevel stolt av laget sitt i møte med pressen etter sesongens siste kamp.

TO PÅ RAPPEN: Liverpool scoret to mål på to minutter, men siden Manchester City vant på Ethiad, var gullhåpet allerede ute. Foto: REUTERS/Phil Noble
TO PÅ RAPPEN: Liverpool scoret to mål på to minutter, men siden Manchester City vant på Ethiad, var gullhåpet allerede ute. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Det har vært en utrolig reise denne sesongen. Å avslutte med 12 seirer på 14 kamper er en stor prestasjon av spillerne. Vi har et ungt lag og har hatt en glimrende sesong. Vi har fått fansen til å drømme, og det er vår jobb å gjøre det. Vi skal bygge på laget og være klare til å kjempe neste sesong. Nå har vi troen, sa manager Rodgers ifølge BBC.

Selvmål Liverpool så ut til å spille med høye skuldre, og lot Newcastle slippe til flere ganger i starten av kampen.

Etter 20 minutter satt ballen i mål. Ikke for et Liverpool som desperat trengte en seier for å ta ligatittelen, men Newcastle. Av en Liverpool-spiller. Newcastle viste flere ganger god angrepsfotball, og et innlegg fra Yoan Gouffran ble satt i mål av Martin Skrtel. Skrtel så ut til å ville sende ballen til corner, men den satt altså i nettmaskene bak Mignolet.

Det så ut til å sette en støkk i Liverpool, som også fikk se store sjanser fra Newcastle i ettertid.

Opp i ringa Men Liverpool tok seg inn, og kom flere ganger til sjanser som kunne ha gitt en utlikning og nytt håp for hjemmelaget. Blant annet gikk Daniel Sturridge upresset opp på et hjørnespark, men headingen gikk på keeper.

Også Luis Suarez satte et frispark i mål, som ble annulert da han tok det litt for raskt etter fellingen. Sekunder etter pause var også Sterling nære ved med et skudd som strøk utenfor stolpen. Det var likevel lite håp da Manchester City omtrent på samme tid gikk opp til 2-0 i Manchester.


Daniel Agger utliknet fortjent for Liverpool halvveis ut i andre omgang. Steven Gerrard la et frispark på bakerste stolpe, der Daniel Agger dukket opp og sparket ballen i mål.

Snudde kampen To minutter senere fikk Liverpool nok et frispark i god posisjon.

Steven Gerrard slo det på bakerste stolpe, og denne gangen var det Daniel Sturridge som dukket opp og løp ballen i mål.

Snuoperasjon på to minutter til tross - hvem som tok ligagullet kunne ikke gjøres noe med.

Liverpool var så nære ved å ta ligatittelen for første gang siden 1989/1990-sesongen. Likevel får Liverpool en oppløftende Champions League-plass neste sesong. I tillegg til sølvplass i Premier League, da.

SELVMÅL: Martin Skrtel scoret selvmål etter 20 minutter. Foto: EPA/PETER POWELL
SELVMÅL: Martin Skrtel scoret selvmål etter 20 minutter. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer