- Vi har gått på forskjellige skoler

Solskjær ler av Fagermos sjansetelling etter årets første Molde-poeng.

SKIEN/OSLO (Dagbladet): Odd - Molde 1-1.

Molde tok sesongens første poeng i femte serierunde. Men de har fortsatt aldri klart å slå Odd i Skien - på 13 forsøk.

Molde skapte masse muligheter mot slutten av kampen, men klarte ikke å få ballen mellom Odd-keeper André Hansen og stengene.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mente imidlertid at det ikke var så stor forskjell på lagene.

- Molde imponerte meg, selv om jeg føler at vi henger bra med. De har vel kanskje én stor sjanse mer enn oss, sier Fagermo til C More fotball.

Bortelagets manager Ole Gunnar Solskjær var ikke helt enig i sjansetellingen til Fagermo.

- Vi har gått på forskjellige skoler. Det der var ikke god telling, sier Solskjær som sto ved siden av mens Fagermo ble intervjuet.

- Jeg har ikke tall på hvor mange sjanser vi har, sier Solskjær.

- Veldig gode Men selv om det bare ble ett poeng, var Solskjær tilfreds med spillet til Molde.

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær ga spillerne ros for å spille en god kamp, selv om det bare ble ett poeng mot Odd i Skien i dag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær ga spillerne ros for å spille en god kamp, selv om det bare ble ett poeng mot Odd i Skien i dag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer

- Da Odd scoret, tenkte jeg «nå får vi se hva dette laget er lagd av». Når du har tapt fire kamper, skjer det selvfølgelig noe med deg mentalt. Men måten vi kom tilbake på, og måten vi avsluttet kampen på, bekrefter det jeg har sagt hele tida: at vi er et godt fotballag, sier Solskjær.

Sesongåpningen til de regjerende seriemestrene har vært årets store overraskelse i Tippeligaen så langt. Men nå venter Solskjær at poengene vil komme oftere.

- I dag synes jeg vi var veldig gode. Vi beviste at vi ikke famler i blinde. Mai måned kommer snart, det har alltid vært en god måned for Molde. Jeg er sikker på at vi kommer til å ta masse poeng, sier han.

Kjapp utlikning De mange sjansene kom stort sett etter pause. Men målene kom i første omgang.

Odd tok ledelsen i kampens 34. minutt. Moldes Martin Linnes kastet seg ned og blokkerte skuddet fra Adem Güven, men Håvard Storbæk var først på returen og banket den i mål.

Men bare fire minutter seinere utliknet Molde. Magnus Wolff Eikrem slo en praktpasning inn bak Odd-forsvaret der hans makker som sentral forsvarsspiller, veteranen Daniel Berg Hestad var på full fart inn i feltet.

Hestad var kald og plasserte ballen forbi Odd-keeper André Hansen.

- Når ingen andre går i bakrom, så får jeg gjøre det, sa Daniel Berg Hestad til C More fotball i pausen.

Sjansefattig før pause For det var ikke så mange andre Molde-spillere som skapte store sjanser før pause. Ikke Odd-spillere heller, for den saks skyld.

Utover de to scoringene, var det ikke mange scoringsmuligheter for noen av lagene i første omgang.

ISKALD: Daniel Berg Hestad setter inn 1-1. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB scanpix
ISKALD: Daniel Berg Hestad setter inn 1-1. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB scanpix Vis mer

Etter pause hadde Daniel Chima Chukwu og Joshua Gatt et par sjanser for Molde, mens Adem Güven forsøkte seg for Odd. Alle tre var skudd fra skrått hold, og ingen endte i mål.

Chukwu hadde også en mulighet etter godt forarbeide av Berg Hestad, men ble bokstavelig talt tatt hånd om av Morten Fevang, og fikk ikke avsluttet skikkelig på mål. Straffe fikk han heller ikke.

Store Molde-sjanser Omkring et kvarter før slutt hadde Molde tre gode sjanser i løpet av ett minutt. Først kom Chukwu alene mot keeper, men en god parade av Hansen reddet Odd. Ballen ble spilt inn foran målet igjen, men Mattias Moström satte også ballen rett på Hansen.

Halvminuttet seinere var Chukwu gjennom igjen, men nå skjøt han utenfor fra skrått hold.

Ett minutt før full tid var Molde-innbytter Emmanuel Ekpo også alene gjennom mot Hansen, men plasserte ballen like til side for mål.

Frode Johnsen hadde en mulighet noen sekunder etterpå, men traff ikke ballen skikkelig, og den spratt løst inn til Ole Söderberg i Molde-målet.