Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har gitt våre råd, men insisterer de på å dra, kan vi ikke nekte dem

Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng.

KJØRER PÅ: Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng ble nummer to og tre i Tour de Ski. Trenerne anbefaler dem å ta ei frihelg for å lade batteriene, men blir trosset. Begge er innstilt på å gå sprinten i Planica til helga. Foto: NTB Scanpix
KJØRER PÅ: Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng ble nummer to og tre i Tour de Ski. Trenerne anbefaler dem å ta ei frihelg for å lade batteriene, men blir trosset. Begge er innstilt på å gå sprinten i Planica til helga. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet:) - Rådene vi har gitt er ganske entydige. Vi mener vel det er mest fornuftig med litt hvile og å lade batteriene i fred og ro noen dager etter en kraftanstregelse som Tour de Ski, sier langrennssjef Vidar Løfshus til Dagbladet.

Han snakker om at Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng har bestemt seg for å reise til Planica allerede førstkommende helg for å gå sprintrennet der.

Alt tyder på at jentene reiser, til tross for at rådene både fra Vidar Løfshus og trener Egil Kristiansen går på det motsatte.

I så fall er dette en ny praksis, da de norske løperne alltid har tatt seg ei hvilehelg etter ti dagers hardkjør i Tour de Ski.

Er risikabelt - Vi har vel erfart at det er minst risiko med tanke på resten av sesongen om løperne får restituert seg ordentlig. Og vi har vel sett eksempler på det motsatte, hos konkurrentene våre, på at det nødvendigvis ikke er lurt å gå alt, sier Løfshus, og nevner blant annet Kikkan Randall som eksempel.

Også Justyna Kowalczyk har vært kjent for å gå absolutt alt, og har gjerne hatt et down-periode i mesterskap på slutten av sesongen.

- En liten risiko er det jo selvsagt, og hadd det vært OL om tre uker, hadde de ikke reist til Planica, sier sprinttrener Roar Hjelmeset til Dagbladet.

Vil ikke nekte - Om det er en risiko, hvorfor nekter dere dem ikke å dra?

- Dette ble diskutert allerede i august. Da ga jentene beskjed om at de gjerne ville gå så mye som mulig i år. Og det kan jo gå bra, dette. Blir de slitne er det jo mulighet til å stå over andre renn seinere.

- Verdenscupen og sprintcupen er også viktig?

- For all del. Jentene kan ta mange poeng i Planica og de går like bra som i Tour de Ski. Men samtidig kan det føre til større risiko for sykdom. Da blir det kanskje ikke så mange poeng seinere i sesongen, sier sprinttreneren til Dagbladet.

- Endelig avgjørelse blir ikke tatt før onsdag kveld. Avreise er torsdag, men alt tyder på at både Ingvild og Heidi blir med oss ned til Planica, sier Hjelmeset.

- Det er utøverne selv som til syvende og sist bestemmer dette. Vi er bare rådgivere, sier Vidar Løfshus.

- Vet ikke om jeg vil angre Og jentene trosser trolig trenernes råd - så sant formen kjennes ok ut i dag, onsdag.

- Det har jo vært en åpning for å kunne gå neste helg i Planica, men jeg har ikke bestemt meg ennå. Jeg må kjenne på de neste dagene, det er lenge siden jeg har fullført en tour, sa Ingvild Flugstad Østberg umiddelbart etter målgang søndag.

- Ting har fungert veldig bra her, og det er gøy å gi skirenn når det funker bra, men jeg vet ikke når jeg står i Canada om jeg angrer på at jeg da har gått nå. Eller om jeg er i Canada og angrer på at jeg ikke gikk i Planica fordi jeg mangla tjue poeng på å bli et eller annet i sprintcupen, nummer to eller nummer én, eller i totalcupen, sa Østberg ved hjemkomsten fra Tour de Ski et døgn etterpå.

- Det er først i fjor jeg gikk fort hele sesongen, de andre sesongene har jeg begynt å gå fort først etter Tour de Ski. Jeg håper på at noe av det samme skal skje i år, sier Heidi Weng.

- Jeg har veldig lyst til å gå i Planica. Jeg tror det er mange andre som har gått opp den bakken her som skal det også, for eksempel noen av svenskejentene våre (Både Ida Ingemarsdotter og Stina Nilsson skal gå i Planica). Jeg er innstilt på å gå, jeg synes det er moro med skirenn, sier Heidi Weng. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media