- Vi har hatt troen hele tida, også da vi var åtte poeng bak

Mancini avslører sine egne hvite løgner.

AVSLØRER EGNE LØGNER: Manchester City-manager Roberto Mancini (t.h.) innrømmer at han aldri mistet troen på seriegull. Ikke engang da City lå åtte poeng bak United. Foto: David Moir, Reuters/Scanpix
AVSLØRER EGNE LØGNER: Manchester City-manager Roberto Mancini (t.h.) innrømmer at han aldri mistet troen på seriegull. Ikke engang da City lå åtte poeng bak United. Foto: David Moir, Reuters/ScanpixVis mer


(Dagbladet): Roberto Mancini overrasket ved å insistere på at tittelkampen var over selv da United gikk på en overraskende smell mot Wigan 11. april.

City vant overbevisende 4-0 mot West Bromwich samme kveld, og var dermed bare fem poeng bak. Men Mancini ville ikke snakke om at håpet var tent.

- Gullkampen er over, insisterte italieneren etter kampen.

Han var så kategorisk at man kunne mistenke ham for å ville snakke presset bort fra laget sitt. Rivalen Manchester Uniteds manager Alex Ferguson avviste et par dager seinere at serien var avgjort.

- Trodde hele tida Og nå forteller også Mancini at City aldri sluttet å tro på muligheten. Heller ikke da forskjellen var på åtte poeng etter at City tapte borte mot Arsenal tre dager før Mancini fastslo at det var over. Han sier til og med at det tapet var nyttig for dem.

- Der og da var det bra for oss, det tok bort alt forventningspresset. I to eller tre kamper spilte vi helt uten press. Vi trodde vi kunne spille et derby to eller tre poeng bak United.

Slik ble det da også. Før kampen på Etihad 30. april var City tre poeng bak, og etter 1-0-seieren mot byrivalen var de foran på målforskjell.

- Vi hadde troen hele tida, også da vi var åtte poeng bak, sier Mancini ifølge SportingLife.

- Noe dumt må skje I morgen skal det hele avgjøres. City spiller hjemme mot Queens Park Rangers, mens United har bortekamp mot Sunderland.

Alex Ferguson viste i går til sin egen historie for å gi et eksempel på at det fortsatt kan skje et mirakel.

- Vet du hva jeg gjorde for 29 år siden i dag? Jeg førte et bittelite lag - Aberdeen - til seier mot Real Madrid i en europacup-finale med 11 egenproduserte spillere, den eldste var 27 år gammel. Det er utfordringen til Queens Park Rangers - å «ta en Aberdeen». Vi trenger at det skjer noe dumt med City - vi er klar over det, sier skotten ifølge premierleague.com.

Mancini mener laget hans - uansett hva som skjer i morgen - har vært det beste laget denne sesongen.

- Vi har spilt den beste fotballen, 100 prosent. Selv om vi ikke vinner, har vi spilt den beste fotballen.

Men nå er det ikke laget som spiller best som ender i fotballens historiebøker. Det er de som ender øverst på tabellen. Det kan fortsatt bli begge de to Manchester-lagene.