VERDENS BESTE BARSELGRUPPE: Alle disse ni spillerne har spilt mesterskap for Norge de siste åra, og er blitt mødre. Foto: NTB Scanpix
VERDENS BESTE BARSELGRUPPE: Alle disse ni spillerne har spilt mesterskap for Norge de siste åra, og er blitt mødre. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Vi har hatt veddemål, hvem blir den neste?

Sjekk dette mammalandslaget.

BEOGRAD (Dagbladet): Heidi Løke (31) gjorde lynraskt comeback på håndballbanen etter at hun fødte Alexander, bedre enn noen gang tidligere.

På landslaget var hun den første mammaen siden Trine Haltvik.

De siste åra har det vært en babyboom i håndballeliten, og Thorir Hergeirsson kunne stilt et helt lag med mødre.

Tilrettelagt - Det er hyggelig. Og så er det bra de fortsetter etterpå, at de ser det er mulig, sier Løke til Dagbladet.

Hun fikk besøk av sønnen i det skuffende verdensmesterskapet som endte så brått onsdag kveld, men Alexander kunne ikke være med så mye som tidligere på grunn av skolegang i Ungarn. Linjespilleren skryter av oppfølgingen hun og de andre mødrene får både i klubblaget og fra forbundet.

- De legger til rette på landslaget for at vi kan få barn og komme tilbake igjen. Du blir litt mer avslappet til håndballen etter å ha blitt mor, andre ting blir viktigere. Det er bare positivt.

Landslagssjefen har ingen problemer med å akseptere at han nå jevnlig har spillere ute i permisjon.

- Det er koselig. Det er jo livets gang. Jeg forstår jentene godt. Sånn som de siste nå, når de er over 30 år er det naturlig at de har lyst til å stifte familie og få barn, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Foregangsland VM-troppens eldste, Isabel Blanco (34), har tenkt tanken, men har foreløpig ingen babyplaner.

- Vi har jo tenkt på det, på når det riktige tidspunktet vil være. Jeg kunne fått barn og kommet tilbake, for det er lagt bra opp til det i Larvik. I Danmark er det nok en litt annen holdning, selv om man ikke sier det høyt, sier den tidligere danmarksproffen.

Hergeirsson tror også Norge er et foregangsland.

- Vi mener det er mulig å komme tilbake - også innen topphåndballen. Forutsatt at vedkommende har lyst og er toppmotivert, og har en familie rundt seg som er villig til å være med å legge til rette sammen med spiller, klubb og forbundet.

VM-MØDRE: To av Norges VM-spillere har barn. Anja Hammerseng-Edin har Mio som snart blir to, mens Heidi Løkes Alexander er seks år gammel. Foto: Bjørn Langsem
VM-MØDRE: To av Norges VM-spillere har barn. Anja Hammerseng-Edin har Mio som snart blir to, mens Heidi Løkes Alexander er seks år gammel. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

For han ser sportslige oppsider ved fødsler også.

- Det beriker gruppa og miljøet. Fokus flyttes kanskje fra bare å være på «meg» og det vi holder på med i vår egen boble. De som er med her, har det som plomma i egget. Når de da får barn i tillegg, så kommer det en enda større dimensjon i livet.

Veddemål Kristine Lunde-Borgersen er ikke med i VM, siden hun skal bli tobarnsmor. Landslagssjefen tør ikke spå om hun kommer tilbake med flagget på brystet.

- Nå er jo Kikki født i 1980, neste år blir hun 34 og det er klart at det krever mye å være tobarnsmor. Hun har også hatt en del utfordringer med skader. Men som jeg sier, vi skal aldri utelukke noe, sier han.

Seinest for et par uker siden sendte Larvik ut nok en graviditetspressemelding. Tonje Larsen har en datter fra før, og er nå gravid.

- Det er jo en spenning rundt dette, hvem er den neste? Vi har til og med hatt noen veddemål under middager, hvor vi har laget lister, sier Blanco.