I ITALIA: Petter Northug har reist på høydesamling i Livigno. Dette bildet er fra samme sted i juni. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
I ITALIA: Petter Northug har reist på høydesamling i Livigno. Dette bildet er fra samme sted i juni. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

- Vi har ikke bløffet noen

Northug dukket plutselig opp på høydesamling.

(Dagbladet): Petter Northug er på høydesamling i italienske Livigno og overrasket hele presse-Norge med den impulsive turen.

Northug har slitt med sykdom og lite trening siden i sommer og uttalte for noen uker tilbake at han fryktet for hele sesongen.

- Petter føler seg bedre enn på veldig, veldig lenge, sier Northugs trener Eirik Myhr Nossum til Dagbladet.

Mentalt bra Treneren vil først reise til Italia førstkommende mandag, mens Northug dro sørover tirsdag. Northug er på høydeopphold med mor, far og fysioterapeut Svein Torp.

- Det er mange grunner til at Petter dro. Formen har kommet seg veldig og kroppen blir bedre for hver dag. Samtidig er det mentalt bra å komme i samlingsmodus. Han trener fortsatt rolig, sier Myhr Nossum.

Northug skal i utgangspunktet være på høydesamling i to uker.

Ingen bløff Det var TV 2 som først omtalte Northugs høydesamling etter at de møtte ham i den italienske byen. Ingen hadde fått med seg at langrennsløperen var frisk nok til å reise på samling.

- Vi har ikke bløffet noen. Vi har hele tiden holdt muligheten åpen for en høydesamling. Ting ble tatt litt på sparket og avgjørelsen ble tatt tidlig denne uka, sier Myhr Nossum.

- Det var først i slutten av forrige uke formen til Petter ble så god som den er, sier han.

- Går han sesongåpningen på Beitostølen?

- Det er hvertfall en stor mulighet for det og noe vi fortsatt vurderer. Vi må se an hvordan formen utvikler seg den neste uka, sier Myhr Nossum.

Sesongåpningen på Beitostølen starter 20. november.

TRENER: Eirik Myhr Nossum er Northugs private trener. 

Foto: Morten Holm / SCANPIX .
TRENER: Eirik Myhr Nossum er Northugs private trener. Foto: Morten Holm / SCANPIX . Vis mer