TO FORSKJELLIGE VERSJONER: Erik Hoftun (t.v) sier at Rosenborg ikke har dømt Nicki Bille Nielsen i denne saken, og at de vil komme til bunns i hva som har skjedd. Her er han med Rosenbo0rg-trener Per Joar Hansen (t.h.).
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TO FORSKJELLIGE VERSJONER: Erik Hoftun (t.v) sier at Rosenborg ikke har dømt Nicki Bille Nielsen i denne saken, og at de vil komme til bunns i hva som har skjedd. Her er han med Rosenbo0rg-trener Per Joar Hansen (t.h.). Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

- Vi har ikke dømt Nicki i denne saken

Nicki Billes versjon av byturen samsvarer ikke med det som har kommet fram i media.

(Dagbladet): Nicki Bille Nilelsen ble arrestert i København natt til fredag etter en fuktig bytur som ifølge danske Ekstra Bladet skal ha endt med en vill avslutning.

Det var Nicki Bille Nielsen selv som ringte sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, i går ettermiddag for å fortelle om det som skjedde i Danmark.

- Han fortalte sin versjon. Og at det muligens ble en mediesak av det i dag. Versjonen som står i media og hans versjon er forskjellig, sier Hoftun, som forteller hvordan humøret til Nicki Bille var.

- Han var veldig lei seg og veldig preget.

- Ikke dømt Nicki Klubben ønsker nå å bruke tid på å komme til bunns i saken.

- Det som er viktig for oss er å skaffe mest mulig informasjon om hva som har skjedd. Vi har ikke dømt Nicki i denne saken. Jeg har hørt hans versjon og fått med meg det som står i media. Nå må vi få tak i de rette menneskene i København for å få klarhet i denne saken, sier Hoftun.

Tidligere i formiddag la Rosenborg ut en pressemelding hvor det kom fram at Nicki Bille Nielsen er vraket til kveldens seriekamp mot Bodø/Glimt.

- Hvorfor vraket dere ham mot Bodø/Glimt?

- Vi syns utifra det som har kommet fram i media at det er feil at han er med. Det er det første. Det andre er at vi føler det er riktig for klubben og Nicki selv at han ikke er med for å holde fokus på kampen.

Ingen avklaring i dag Hoftun forteller at det ikke vil skje noe mer i denne saken før etter kveldens kamp i Bodø. Spillerne kommer heller ikke tilbake til Trondheim før i morra.

- Vi kommer til å få mest mulig informasjon om hva som skjedd så får vi da handle etter det. Jeg vil presisere at vi har ikke dømt Nicki, det er ingen grunn til å betvile det han sier, sier Hoftun.

Ble arrestert September i fjor ble Nicki Bille Nielsen arrestert på byen i Trondheim. Ifølge politiets logg skal dansken ha revet ned ett glass, spyttet på en ansatt og slått etter folk da han forlot et utested.

Det endte med at Nielsen fikk et forelegg på 10 000 kroner av politiet, og en skriftlig advarsel av Rosenborg.

- Det er meget alvorlig å få skriftlig advarsel i RBK. Skjer det lignende ting igjen, kan det være game over, sa Hoftun etter episoden.

- Føler du at Rosenborg har malt seg inn i et hjørne ved å komme med den uttalelsen?

- Nei. Det jeg sa den gangen, det er klokkeklart på det området. Så det står jeg for i dag. Å si noe om hvordan denne saken blir er derimot alt for tidlig, sier Hoftun.