- Vi har ikke gitt opp kampen om fjerdeplassen

Gerrard scoret tre mål da Liverpool svarte kritikerne.

KAMP NUMMER 400: Steven Gerrard kunne ta med seg hjem ballen etter sin hattrick. Foto: EPA/PETER POWELL/SCANPIX
KAMP NUMMER 400: Steven Gerrard kunne ta med seg hjem ballen etter sin hattrick. Foto: EPA/PETER POWELL/SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Liverpool-Everton 3-0 (1-0)

Steven Gerrard ble den store helten da han scoret hattrick i dagens Merseyside-derby. Det var kapteinens kamp nummer 400 i den røde trøya, og for en feiring det ble for legenden. De to siste scoringene ble vakkert satt opp av Luis Suarez, som gjorde det meste uten å score i kveld.

- Det er spesielt for meg å score hattrick, men det må ikke ta vekk fokus på at vi var gode i kveld. Vi hold nullen og spilte smart. Everton er et godt lag som ikke hadde tapt på ni kamper, sier Gerrard via TV 2 etter kampen.

David Moyes gjorde hele seks bytter fra kampen mot Tottenham, og Everton fikk betale for det. Da Moyes gjorde et trippelbytte i den andre omgangen var det allerede for sent. Kenny Dalglish hadde allerede fått kampen inn i sitt spor.

- Det var en fantastisk forestilling av alle som var involvert. Det var samme innstilling som mot Arsenal, men i dag fikk vi som vi fortjente, sa Dalglish via TV 2 etter kampen.

Syv mål mot rivalene Steven Gerrard spilte en stor kamp for Liverpool, og han viste at han har vært savnet i de siste to kampene. Legenden satte selv i gang det siste angrepet. Han stormet frem og slo ballen til Suarez som ventet med å avslutte selv. I stedet spilte han ballen tilbake til kapteinen som gjorde sin egen, og Liverpools dag fullkommen med en enkel scoring.

- Det har vært frustrerende i ligaen, og vi har ikke vist nok. Jeg håper dette kan føre til at vi får en rekke seire. Det er et fjell å bestige, men vi har ikke gitt opp kampen opp fjerdeplassen, sier Gerrard.

Det siste målet var kapteines syvende scoring mot naborivalene. Gerrard har kun scoret flere mål mot Aston Villa (ni) i ligaen.

Førende laget Liverpool var det førende laget i den første omgangen. Tidlig i kampen tok Gerrard et løp fra dypet, og kom til fin avslutningsposisjon. Kun en god Tim Howard hindret scoring, og returen ryddet Rodwell unna i fin stil.

Liverpool kontret med flere spiller, og Kelly fikk ballen på høyrekanten. Howard måtte gi retur på avslutningen fra backen, og ballen endte til slutt ute hos Steven Gerrard på 16-meteren. Kapteinen kunne enkelt plassere ballen i målet med venstrefoten, og Anfield eksploderte. Det var Steven Gerrards femte derby-mål.

- Han har vært fantastisk for denne klubben, og det er ikke noe nytt å si om ham. Han har reddet oss ofte opp igjennom, sa Dalglish, som ikke ville rangere Gerrard på noen liste over de beste spillerne han har trent.

Aldri vunnet på Anfield I morgen har Everton-manager David Moyes vært trener for Everton i 10 år. På disse ti årene har han aldri vunnet en fotballkamp på Anfield. Han har ledet klubben i Merseyside-derbyet 22 ganger, og har kun vunnet fire av disse kampene.

Det var to lag med vidt forskjellig form som møttes på Anfield i kveld. Everton hadde spilt ni cup- og seriekamper uten tap, og var ett av formlagene i Premier League. Liverpool hadde på sin side bare vunnet èn av de åtte siste kampene etter nyttår, og hadde nest dårligst form av samtlige lag i serien.

SLAPP JUBELEN LØS: Et presset Liverpool fikk endelig utteling på sjansene sine. Foto: REUTERS/Phil Noble/SCANPIX
SLAPP JUBELEN LØS: Et presset Liverpool fikk endelig utteling på sjansene sine. Foto: REUTERS/Phil Noble/SCANPIX Vis mer