Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har ikke gitt opp NM-tittelen

Knuste Storhamar og reduserte til 1-3 i kamper.

Frisk Asker slo tilbake og reduserte til 3-1 i kamper etter 7-1-seieren over Storhamar i den fjerde NM-finalen i kveld.

Storhamar kunne med seier sikret seg sin sjette kongepokal. Det startet bra for Hamar-laget, men det klarte ikke å utnytte sitt spillemessige overtak innledningsvis.

Den fjerde finalen startet akkurat som de tre forrige. Frisk tok ledelsen 1-0 før Storhamar kom med en kjapp utligning. Det holdt seg førsteperioden ut.

I motsetning til tidligere kamper klarte Frisk å ta ledelsen 2-1. Mens brødrene Cam og Chris Abbott har slitt med å score mål de tre første NM-finalene, løsnet det skikkelig mandag. De to sto bak målene til 2-1, 3-1 og 4-1 før midtperioden var omme.
Vitamininnsprøytning
- Dette resultatet og denne seieren var en skikkelig vitamininnsprøytning for oss. Vi har spilt bra i de andre kampene også, men nå vant vi fordi vi fikk full uttelling, sa Frisks beste spiller, Cam Abbott.

Begge foreldrene til han og broren Chris var i Askerhallen og så dem spille kveldens kamp. De kom til Norge søndag.

- Dette viser at vi ikke på noen måte har gitt opp å vinne NM-tittelen. Det gjelder bare å stå på og spille som vi gjorde i dag i de gjenstående kampene, sa Cam Abbott til NTB.


Ikke udisiplinert
Gjestene fra Storhamar det svært tøft med å ta igjen det tapte etter at Frisk ledet 4-1 etter annen periode. Mens Aleksander Smirnovs mannskap har hatt skikkelig flyt i de tre første kampene mot Frisk, gikk det meste imot dem denne gangen.

- Nå må vi sette oss ned og rolig analysere denne kampen for å finne ut hva som skjedde. Jeg synes ikke vi spilte udisiplinert, men det gjelder å finne tilbake til det gode spillet fra de første kampene før onsdagens kamp, sa Storhamar-trener Aleksander Smirnov til NTB.

Sune Bergmanns Frisk Asker viste uansett en helt annen innstilling enn tidligere. I siste periode kontrollerte laget hjem en komfortabel seier, og kampen var i realiteten kjørt da Mats Zuccarello Aasen gjorde 5-1 i spill fem mot tre midtveis i perioden.

Det ble også 6-1 og 7-1 før Frisk var fornøyd.

Den femte NM-finalen i best av sju spilles i Askerhallen onsdag.

(NTB)

FOR EN REVANSJ: Etter tre strake finaletap slo Frisk Asker tilbake med 7-1 mot Storhamar. Her jubler Rikard Fjeld for scoring. Foto: Heiko Junge, Scanpix
FOR EN REVANSJ: Etter tre strake finaletap slo Frisk Asker tilbake med 7-1 mot Storhamar. Her jubler Rikard Fjeld for scoring. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer
image: - Vi har ikke gitt opp NM-tittelen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media