- Vi har ikke hatt noen store konflikter, bare sunn krangling

Brann-kapteinen før skjebnekampen.

TRENGER OPPTUR: Brann-kaptein Erlend Hanstveit før kveldens kamp mot Haugesund.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TRENGER OPPTUR: Brann-kaptein Erlend Hanstveit før kveldens kamp mot Haugesund. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Haugesund stadion setter tilskuerrekord søndag kveld. Temmelig nøyaktig 8983 personer vil være ringside når Erlend Hanstveit og Brann kommer på besøk.

- Hvordan har uka vært, Hanstveit?

- Vi har hatt gode treninger, og spillerne gleder seg. Heldigvis kom vi levende fra kampen mot Sogndal. Nå har vi fått en matchball til.

- Hvordan ser du på skjebneoppgjøret mot Haugesund? Dere har tapt de tre siste kampene mot dem.

- Det blir en tøff bortekamp, ingen tvil om det. Haugesund har gjort imponerende ting de siste åra. Men vi reiser dit med håp og tro om å bite fra oss.

- Som kaptein: Føler du et ekstra ansvar for situasjonen Brann har havnet i?

- Begge deler. Jeg tror vi alle føler et ansvar. Vi prøver å gjøre det beste fra dag til dag, og i hver kamp.

- Hvorfor har det gått galt?

- Det er et ganske sammensatt bilde. Men nå - i innspurten - holder vi fokus på kampene. Vi mobiliserer alt av krefter inn mot dem. Så får vi telle opp og evaluere til slutt.

- Statistikken på hjemmebane er spesielt begredelig. Går det an å sette fingeren på hvorfor?

- Brann stadion har tradisjonelt vært en sterk hjemmearena, det er riktig. Det er kanskje like greit at siste kamp går borte.

- Våger du å bevege deg rundt i Bergen sentrum i disse dager?

- Absolutt. Bergen er verdens flotteste by å spasere rundt i. Folk er engasjerte, og de støtter oss.

- Hvilke reaksjoner får du?

- Folk er som sagt engasjerte. Veldig mange er opptatt av Brann. Det setter spillerne pris på. Spesielt betydde hjemmekampen mot Aalesund mye. Da lå vi ille til, og det var en voldsom mobilisering. Det fikk oss litt på sporet igjen.

- Hva slags forhold har du til trener Rikard Norling?

- Jeg husker ham fra tida i svensk fotball. Han er en trener med en merittliste, og dyktig. Vi har et felles ansvar for at vi ikke har prestert som klubb. Her er det ingen som kan skyte på noen. Alle jobber knallhardt hver dag for å komme ut av situasjonen.

- Bergens Tidende beskylder Norling for å snakke «svada» i tv-intervjuer. Opplever du ham  som klar og tydelig?

- Absolutt. Han vet hva han vil. Samtidig er det bra at omgivelsene stiller krav. Det tar vi til etterretning.

- Er det blitt kastet mange sko i garderoben denne høsten?

- Det har vært alt fra høyt temperament og frustrasjon, til veldig mobilisering inn mot de enkelte kampene. Kanskje har vi noen gang vært litt overtente, fordi betydningen av kampene har vært så stor. Vi har ikke hatt noen store konflikter, bare sunn krangling. Derfor kan vi fortsatt redde plassen.

- Hvordan opplever dere dekningen av Brann i mediene?

- Det er en fantastisk interesse rundt oss. I lokalpressen er det dedikerte og flinke journalister. De har fulgt Brann i flere år, og er kritiske når vi ikke leverer resultater.

- Hvorfor trenger Norge Brann i Tippeligaen?

- Jeg tror ikke jeg skal utdype dette så veldig. Men det er en veldig interesse rundt Brann. Vi ønsker å bidra til å gjøre norsk fotball attraktiv. Vi vil gjerne ha flotte kamper med fin ramme rundt.

- Hvor katastrofalt er det hvis dere rykker ned?

- Det blir vanskelig å spekulere i. Vi er allerede i en ugunstig situasjon. Men for første gang på lang tid har vi fått dyrket fram en stamme av unge spillere. Det er 10-12 stykker her nå som kan bære laget de neste 15 åra. Det gir klubben et fint utgangspunkt for en sunn drift. Slik har det ikke alltid vært.

- Hvor står Brann klokka 19.50?

- Da håper jeg vi jubler for å ha berget kvalikplassen.

PS: Haugesund - Brann starter klokka 18.00.