- Vi har ikke jukset

Christian Hoffmann er lei dopingryktene. - Syke løpere fikk naturmedisin for å bli friske. Vi har ikke jukset, sier sølvvinneren på OL-tremila til Dagbladet.

Christian Hoffmann ble bare slått av doptatte Johann Mühlegg på tremila under OL. Forrige torsdag ble det funnet blodposer og blodoverføringsutstyr i huset der østerrikerne bodde under Salt Lake City-OL. Da begynte dopingryktene å gå verden over.

For få dager siden ble det klart at den østerrikske ledelsen hadde sendt et brev til IOC med en forklaring, og i går ble det offentliggjort på svensk TV at lagledelsen hadde innrømmet bloddoping.

Misforståelse

Hoffmann mener det hele er en stor misforståelse.

- Hva er din reaksjon på brevet som Østerrike sendte til IOC?

- Hvorfor skulle jeg reagere på det. Det er bare dere dumme nordmenn som beskylder oss for å være dopet. Vi har ikke gjort noe ulovlig, men alle beskylder oss for det uansett. Dere som skriver om dette vet ikke hva som skjedde, og ingen er interessert i å høre om hva som virkelig skjedde heller.

- Treneren din skrev i brevet til IOC at noen på laget har brukt bloddoping. Er det riktig?

- Han ga blodterapi, eller en slags naturmedisin. Men jeg vet ikke helt hva han drev med. Jeg bodde på singelrom og fikk aldri noen behandling.

- Hvorfor fikk ikke du denne behandlingen?

- Syke løpere fikk naturmedisin for å bli friske. Jeg var ikke syk, derfor fikk jeg heller ingen behandling. Naturmedisinen som treneren min ga noen på laget mitt hjelper bare mot sykdom. I stedet for å oppsøke lege, så brukte laget ham.

God trener

- Har du tillit til treneren din etter at han har innrømmet at noen på laget brukte bloddoping?

- Han er en god trener, og han har ikke gjort noe ulovlig. Jeg har tillit til ham. Vi er fortsatt gode venner.

SLÅR TILBAKE: - Det er bare dere dumme nordmenn som beskylder oss for å være dopet, sier Christian Hoffmann.