- Vi har ikke jukset

Christian Hoffmann er lei dopingryktene. - Syke løpere fikk naturmedisin for å bli friske. Vi har ikke jukset, sier sølvvinneren på OL-tremila til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Christian Hoffmann ble bare slått av doptatte Johann Mühlegg på tremila under OL. Forrige torsdag ble det funnet blodposer og blodoverføringsutstyr i huset der østerrikerne bodde under Salt Lake City-OL. Da begynte dopingryktene å gå verden over.

For få dager siden ble det klart at den østerrikske ledelsen hadde sendt et brev til IOC med en forklaring, og i går ble det offentliggjort på svensk TV at lagledelsen hadde innrømmet bloddoping.

Misforståelse

Hoffmann mener det hele er en stor misforståelse.

- Hva er din reaksjon på brevet som Østerrike sendte til IOC?

- Hvorfor skulle jeg reagere på det. Det er bare dere dumme nordmenn som beskylder oss for å være dopet. Vi har ikke gjort noe ulovlig, men alle beskylder oss for det uansett. Dere som skriver om dette vet ikke hva som skjedde, og ingen er interessert i å høre om hva som virkelig skjedde heller.

- Treneren din skrev i brevet til IOC at noen på laget har brukt bloddoping. Er det riktig?

- Han ga blodterapi, eller en slags naturmedisin. Men jeg vet ikke helt hva han drev med. Jeg bodde på singelrom og fikk aldri noen behandling.

- Hvorfor fikk ikke du denne behandlingen?

- Syke løpere fikk naturmedisin for å bli friske. Jeg var ikke syk, derfor fikk jeg heller ingen behandling. Naturmedisinen som treneren min ga noen på laget mitt hjelper bare mot sykdom. I stedet for å oppsøke lege, så brukte laget ham.

God trener

- Har du tillit til treneren din etter at han har innrømmet at noen på laget brukte bloddoping?

- Han er en god trener, og han har ikke gjort noe ulovlig. Jeg har tillit til ham. Vi er fortsatt gode venner.

SLÅR TILBAKE: - Det er bare dere dumme nordmenn som beskylder oss for å være dopet, sier Christian Hoffmann.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer