PÅ ETTERSKUDD: John Arne Riise (t.h) i duell med Newcastles  Hatem Ben Arfa i desember. Siden har det blitt minimalt med spilletid på nordmannen. Foto: Ian Kington / AFP / NTB ScanpiO/IAN KINGTON
PÅ ETTERSKUDD: John Arne Riise (t.h) i duell med Newcastles Hatem Ben Arfa i desember. Siden har det blitt minimalt med spilletid på nordmannen. Foto: Ian Kington / AFP / NTB ScanpiO/IAN KINGTONVis mer

- Vi har ikke kranglet. John Arne er altfor snill til det.

Men Fulham-sjef Martin Jol vil kvitte seg med Riise.

John Arne Riise (32) var ubenyttet reserve da Fulham tok seg videre mot Championship-laget Blackpool i FA-cupens tredje runde i går kveld - hvor en annen nordmann, Brede Hangeland, ble matchvinner med sin 2-1-scoring fire minutter før slutt i andre ekstraomgang.

Riise har ikke vært i London-klubbens startoppstilling siden 1-1-kampen mot Southampton  hjemme på Craven Cottage på Boxing Day (2. juledag), og i går meldte The Times at Fulham skal ha gitt veteranbacken beskjed om at han kan finne seg en ny klubb.

Avviser brudd Ifølge flere medier skal Riise ha gitt uttrykk for sterk misnøye med å bli plassert på innbytterbenken til oppgjøret mot Swansea 29. desember, og at episoden skal ha ført til at forholdet mellom Riise og manager Martin Jol skal ha surnet.

Manageren tilbakeviser derimot at det har vært noen rift mellom dem.

- Vi har ikke kranglet. John Arne er altfor snill til det, sier Jol til Fulham & Hammersmith Chronicle.

Feil formkurve Ifølge Jol skyldes Riise nye tilværelse som benkesliter ganske enkelt en nedadgående formkurve. Unggutten Matthew Briggs har fått sjansen på venstrebacken Riises bekostning, og har grepet muligheten.

- Etter noen svake resultater ønsker man ofte å endre noe og gi nye spillere en mulighet, som vi gjorde med Briggs, forklarer Martin Jol overfor Chronicle.

Tidligere Jol-favoritt John Arne Riise var lenge en av Martin Jols mest betrodde spillere i Fulham, og overfor Dagbladet rangerte den nederlandske manageren nordmannen som en av de beste backene i Premier League.

Denne sesongen har Riise startet 18 kamper for Fulham før han havnet utenfor førsteoppstillingen.

Riise har halvannet år igjen av kontrakten med Fulham, men kan forsvinne fra klubben allerede i dette overgangsvinduet dersom Fulham får et bud de aksepterer.

Vil forlenge med Brede Fulham-kaptein Brede Hangeland (31) har derimot ikke havnet ute i kulden i Fulham. Martin Jol håper at gårsdagens matchvinner skriver under en ny kontrakt med klubben.

Hangelands kontrakt løper ut inneværende sesong, men Jol håper at signeringen av Dimitar Berbatov kan overbevise forsvarsbautaen, som har spilt over 220 kamper i løpet av sine fem år i Fulham, om at framtiden hans fortsatt er i London.

- Det vil alltid være interesse rundt spillere som Brede, men vi gjør alt vi kan for å beholde han. Vi har forelagt han en ny kontrakt, og det eneste han trenger å gjøre er å signere den, sier Martin Jol til Sky Sports.

NB! Fulham møter vinneren av kveldens FA-cup-omkamp mellom Manchester United og West ham i 4. runde.

 

LEI AV RIISE: Fulham-boss Martin Jol er villig til å høre på bud på John Arne Riise. Foto: Carl Court / AFP / NTB Scanpix
LEI AV RIISE: Fulham-boss Martin Jol er villig til å høre på bud på John Arne Riise. Foto: Carl Court / AFP / NTB Scanpix Vis mer