-  Vi har ikke noe å gjøre i Tippeligaen

14 år etter at han var med å slå Italia på Ullevaal, styrer Erik Pedersen (37) Pors i nn i opprykksstriden.

Sandefjord til topps

Pors Grenland flørter med kvalikplass etter 4-3 seieren mot Mandalskameratene og Bryne-tap mot Hødd. Men superveteran Pedersen (10 landskamper ) frykter nærmest «opprykksspøkelset».

-  Dette kan jo ende med kvalik mot RBK?

-  Gutta spøkte med det her en dag. De sa at vi da måtte spille på Odd Stadion. Jeg sa at da må vi spille på Ullevaal - med 25 000 på tribunen, flirer den gamle midtbanekrigeren med fortid i Tromsø, Viking, Dundee United og Odd.

Utfordring

-  Vi har ikke noe å gjøre i Tippeligaen i forhold til klubbens størrelse - og det faktum at Odd er der oppe gjør det vanskelig. Vi vet jo ikke hvordan det har gått før vi har fått prøvd, men det ville nok koste mer enn det hadde smakt, sier Pedersen til Dagbladet.

-  Skulle vi være så uheldige at vi rykker opp, så får vi ta det som en utfordring, sier Pedersen med et smil.

Morsom kamp

Pors har et tøft program med Sandefjord, Bryne og Stabæk igjen borte.

-  Mye blir avgjort da. I utgangspunktet er vi kapable til å slå dem. Jeg tror også Moss og Hønefoss vil være med inn, mener Pors\' spillende assistentrener.

Grenlandslaget ligger nå på 4. plass. To poeng bak Bryne på kvalikplass. I går ble MK beseiret 4-3. Eldar Hadzimehmedovic avgjorde 11. minutter før slutt.

-  Det må ha vært en morsom kamp å se. All ære også til MK som ville spille fotball, sier Pedersen som blir 38 om en måneds tid. En betennelse i bekkenet gjør at han legger opp etter neste sesong.

-  Hvis det ikke hadde vært for smertene, så hadde jeg fortsatt videre, sier Erik Pedersen.

SISTE SESONG: Erik Pedersen (37) fyller 38 om en måned. I går var han med på å banke MK 4-3 i Porsgrunn. Men etter sesongen er det slutt. Opprykk eller ikke opprykk.