- Vi har ikke noe i Europa å gjøre

Tapte for ferske finner og er ute av Europa.

(Dagbladet.no) Viking - Honka 1-2, 1-2 sammenlagt.

Viking trakk finske Honka i den siste kvalifiseringsrunden før Uefa-cupen starter for alvor. Det var langt fra det verste de kunne fått, for Honka har bare tre sesongers erfaring fra finsk toppserie.

Men likevel må siddisene se resten av den europeiske fotballsesongen fra sofaen.

- Vi hadde ambisjoner om å gjøre det bra i Uefa-cupen, men da må vi klare å slå et lag som Honka. Dette resultatet viser at vi har ingenting i denne turneringen å gjøre, sier Uwe Rösler til Aftenbladet.no.

Alt lå til rette

For med uavgjort på bortebane lå alt til rette for at Viking skulle komme seg greit videre på hjemmebane i kveld. Og da da Allan Gaarde sendte Uwe Röslers menn i ledelsen allerede etter sju minutter, da så det virkelig lovende ut.

Finnene satte liten pris på at Viking ikke spilte ballen ut over sidelinja i forkant av scoringen, da en av deres menn lå nede med en skade.

Viking hadde fortjent å gå videre til Uefa-cupens 1. runde, for de hadde både et spillemessig overtak og de fleste sjansene.

TO ANNULLERINGER: Peter Ijeh fikk to scoringer annullert for offside mot Honka. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX
TO ANNULLERINGER: Peter Ijeh fikk to scoringer annullert for offside mot Honka. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer

Men fotball handler i stor grad om å være effektiv, og det var finnene.

Lyspunktet slukket

Rami Hakanpää utliknet for Honka, og da var det plutselig finnene som var videre. Likevel klarte ikke Rösler mane sine elever til den nødvendige innsatsen - og 35 minutter før slutt sendte Jaakko Lepola Honka i ledelsen.

Viking kom aldri nærmere enn de to gangene Peter Ijeh fikk scoringer annullert for offside.

Dermed er det lyspunktet Viking hadde igjen denne sesongen også slukket. Siddisene ligger på 8. plass i Tippeligaen og de har ni poeng opp til en medalje. Det er selvsagt ikke umulig, men det blir tøft. Spesielt med tanke på poengsankingen deres i sommer.

Siden EM-pausen står de bokført med bare to seire.

- Vi er veldig skuffet over det vi har levert i år. Vi er ute av alle de tre turneringene. Det er skuffende, men har også sine grunner, sier Rösler ifølge Aftenbladet.no, og peker på alle skadeproblemene.

- Vi har ikke noe i Europa å gjøre
MISFORNØYD: Uwe Rösler så ikke fornøyd ut på Viking-benken.
DEPPET: Kristian Nicht og de andre Viking-gutta deppet over den pinlige Uefa-nedturen.