- Vi har ikke penger å kjøpe for

Brann er blakke.

(Dagbladet.no): Det er ikke så mange månedene siden Brann var nær å sikre seg Odion Ighalo for 17,5 millioner kroner. Nå er situasjonen en ganske annen for Bergens fotballstolthet - det finnes rett og slett ikke penger i kassa til å hente inn toppspillere etter årets fiaskosesong.

- Per i dag har vi ikke penger å kjøpe for. Skal vi hente inn nye spillere, må de finansieres gjennom salg av spillere vi har i klubben, sier daglig leder Bjørn Dahl til Bergens Tidende.

Noe av forklaringen på at Brann ligger på en 9. plass på tabellen med to runder igjen å spille, er at toppscorer Thorstein Helstad ble solgt til Le Mans i sommer.

Prislappen lå på over 16 millioner kroner, men det er ikke slik at hele denne summen gikk inn på Branns konto. Ifølge Dahl forsvant en god del av pengene til Rosenborg, utdanningskompensasjon og honorarer.

Kombinasjonen av den globale finanskrisen, et høyt rentenivå og utbyggingsplaner av Brann Stadion gjør at fjorårets seriemester knebles i vinteres spillerjakt.

- Det er ingen klubber i Norge som har brukt flere penger enn oss de siste årene. Andre får vurdere om det har vært fornuftige investeringer. Det vi opplever nå gjør at vi må være forsiktige, sier Dahl til Bergens Tidende.

Han opplyser også at det er en reell fare for at Brann går med underskudd i år, for første gang siden 2003.

Den anstrengte økonomien er ikke ideell for en klubb som i disse dager leter etter ny hovedtrener, ettersom Mons Ivar Mjelde er ferdig etter sesongen.

BOMKJØP: Njogu Demba-Nyrén kostet Brann over åtte millioner kroner, men har vært en flopp. I tida framover kan rødtrøyene se langt etter så dyre spillerinvesteringer - om de da ikke kvitter seg med spillere. Foto: SCANPIX
BOMKJØP: Njogu Demba-Nyrén kostet Brann over åtte millioner kroner, men har vært en flopp. I tida framover kan rødtrøyene se langt etter så dyre spillerinvesteringer - om de da ikke kvitter seg med spillere. Foto: SCANPIX Vis mer

Dahl ser imidlertid ikke helt mørkt på situasjonen.

- Vi kommer ikke til å legge skjul på våre rammebetingelser for øyeblikket, men det vil ikke være slik for evig tid, forsikrer han.

- Vi har ikke penger å kjøpe for
<B>TØFFE TIDER:</B> Daglig leder Bjørn Dahl sier ingen norske klubber har brukt mer penger enn Brann de siste årene.