- Vi har ikke råd til å la Gudmund sitte på benken

Likevel velger Kjetil Rekdal nysigneringa foran talentet.

VALLHALL (Dagbladet): Da Lars Hirschfeld (35) ble skadet i vinter, hentet Vålerenga østerrikeren Michael Langer (29). Han skulle i utgangspunktet bare være en reserveløsning mens kanadieren jobbet seg tilbake, men plutselig danket han ut keepertalentet Gudmund Taksdal Kongshavn (23).

23-åringen, som er én av seks keepere på Fotballforbundets keepersatsing ledet av Frode Grodås, sto omtrent alle treningskampene for Enga i vinter. Han voktet buret i de to første seriekampene for Oslo-laget, men så var det stopp.

Den østerrikske nyervervelsen hadde imponert trener Kjetil Rekdal på trening, og har spilt de siste to kampene mot Haugesund og Sandnes Ulf.

Var sint - Langer har erfaring, ro og rutine. Han er mer suveren i spillet sitt, og derfor ble han valgt foran Kongshavn. Så har han imponert når han har fått sjansen, og da har han blitt stående, sier Rekdal til Dagbladet.

Bergenske Kongshavn har delvis forståelse for valget, men er ikke enig.

- Jeg mener jeg burde spille. Argumentet om jeg kanskje mangler erfaring er greit nok det, men erfaring er noe man får av å spille. I min fase av karrieren min er ikke Vålerenga 2 tilfredsstillende, sier mannen som voktet buret for blåtrøyene i 25 av 30 Tippeliga-kamper i fjor.

I morgen får han sjansen i cupkampen mot Nordstrand, men samtidig har han fått signaler om at uansett hvor bra han gjør det, er det Langer som igjen vokter buret mot Sarpsborg 08 mandag. Kongshavn medgir at han har vært frustrert.

- Før Haugesund-kampen var jeg ganske forbanna, egentlig. Det er fotballen jeg bruker livet mitt på, og hvis man ikke blir sint, så bryr man seg ikke, sier han til Dagbladet.

Én skal ut Enga-treneren håper den tidligere U21-landslagskeeperen lærer av den rutinerte østerrikeren. Samtidig innrømmer han at det er vanskelig å velge én og vrake den andre.

- På én måte har vi ikke råd til å la Gudmund sitte på benken. Han er et potensielt salgsobjekt, men verdien hans går selvsagt ned når han sitter på benken.

Når vi da legger til at Hirschfeld er spilleklar i løpet av et par uker, skjønner vi hva slags luksusproblem Vålerenga har på keeperplass. Det skjønner også lagets trener, som ikke er snau i beskrivelsen av bredden på keeperplassen.

- Det er ingen tvil om vi har Norges beste keepertrio.

TANKEFULL: Kjetil Rekdal har tre gode keepere å velge mellom. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
TANKEFULL: Kjetil Rekdal har tre gode keepere å velge mellom. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

Men mannen med nesten 50 landskamper for Canada er langt unna en plass i Enga-buret.

- Lars er ikke med i våre framtidsplaner, og det veit han godt, sier Rekdal, som mer enn antyder at minst én av keeperne forsvinner i løpet av sommeren.

- Noe kommer til å skje i sommer, vi har ikke råd til å sitte med alle tre ut sesongen. Men det er vanskelig å forprogrammere noe som helst. Vi jobber med saker og ting kontinuerlig, og det er nesten umulig å fastslå når og hvordan ting skjer.
 
For ordens skyld: Langer har en avtale med Vålerenga ut året, mens både Kongshavn og Hirschfeld er på kontrakter som strekker seg ut 2015.

VRAKET: Vålerenga-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn startet sesongen som førstekeeper, men er nå henvist til benken av Michael Langer. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VRAKET: Vålerenga-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn startet sesongen som førstekeeper, men er nå henvist til benken av Michael Langer. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer