Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har ikke tilgang til den beste smøringa

Den norske smørersjefen bekrefter.

MØTTE PRESSEN: Smørersjef Knut Nystad snakket om smøreproblemene under OL i dag morges. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MØTTE PRESSEN: Smørersjef Knut Nystad snakket om smøreproblemene under OL i dag morges. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Smørersjef Knut Nystad sto skolerett i dag etter de siste dagenes smøreskandale. Nystad la seg paddeflat for at resultatene i OL har vært for dårlige, og at kritikerne som nå mener de norske smøregutta er inkompetente har rett.

- Det ser jo ut som om vi er inkompetente nå. Det er ikke vits i å si noe annet nå, sier Nystad.

Men litt senere bekreftet han også at flere av de andre lagene har tilgang til andre smøreprodukter enn det norske laget har her i Sotsji.

Nystad spekulerte i om det kunne være en gyllen anledning for produsentene til å skape andre vinnere, og var helt tydelig på at det fins ting der ute i de andre smørebodene som Norge ikke har tilgang til.

- Vi har fått bekrefta at det fins ting som ikke vi har fått. Det har vi fått bekrefta fra leverandørene, sier Nystad.

De norske smørerne har testet og retestet dag og natt de siste dagene. De har ikke funnet svaret på hva som er galt.

- Vi vet jo mer og mer, men vi er ikke nærmere en løsning som gjør at vi har hundre prosent forklaring på det som har skjedd, sa Nystad.

- Men akkurat nå er det ikke verdens viktigste oppgave å finne ut hva som gikk galt i går, men å få verdens beste ski til det kommende rennet.

Søvnløse netter til tross, Knut Nystad har ikke mista humøret på grunn av smøretrøbbelet. Og når snøfnuggene har lagt seg, tror han de kommer til å smile av løsningen.

- Jeg tror nok det at når vi finner ut hva svenskene har gjort, så kommer vi til å flire å si, faen, var det så lett?

- Svaret kan ligge rett foran nesa vår uten at vi vet det. Det er det som er så irriterende, men samtidig også så fascinerende, sier Nystad.

Om Nystad har rett i at svaret kan ligge i andre smøreprodukter enn det Norge har tilgang til, kan svaret være så enkelt som å få tilgang til det.

Det klarte han før VM i Oslo i 2011, da Norge lyktes med skiene mens alle andre mislyktes. Da var hemmeligheten Gallium.

Nå bedriver Nystad detektivarbeid for å lokalisere nøyaktig hva det er Norge ikke har tilgang til, og så forsøke å få tak i det.

- Men hvis ikke leverandørene gir oss det kan ikke vi gå og håpe på at vi får det. Vi må uansett jobbe videre med å lage gode ski med det vi har, sier Nystad.

Hele Norges coronakart