- Vi har ikke vært gode nok og fortjener ikke å gå til Champions League

Deila om Celtic-fadesen.

 BORTEJUBEL:  Maribor-spillerne jubler etter scoringen som sendte de til Champions League. Foto: AP Photo/PA, Jeff Holmes
BORTEJUBEL: Maribor-spillerne jubler etter scoringen som sendte de til Champions League. Foto: AP Photo/PA, Jeff HolmesVis mer

• Celtic - Maribor 0-1, 1-2 sammenlagt

GLASGOW (Dagbladet): Ronny Deila og Celtic er ute av Champions League og mistet muligheten til å nå gruppespillet etter 0-1-tap hjemme mot Maribor.

Celtic skapte flere store sjanser, men Maribor-spiss Tavares scoret kampens eneste mål etter 75 minutter.

- Ikke gode nok - Vi har ikke vært gode nok. Det er skuffende at vi har så lite energi i spillet vårt, sier Ronny Deila.

Dermed røk også en pengebonus på rundt 100 millioner kroner for de skotske seriemesterne og Deilas menn ble møtt med piping fra hjemmefansen da dommeren blåste av etter 90 minutter.

Nå står Deila med 1-4 og 0-2 mot Legia Warszawa, samt 1-1 og 1-2 mot Maribor på sine fire siste kamper i Europa. Det er ingen god statistikk for et lag som krever Europa-spill hver sesong. Begge hjemmekampene er tapt.

Vi har ikke vært gode nok og fortjener ikke å gå til Champions League, Sier Deila og fortsetter:
- De skapte to sjanser og var mer effenktive enn oss, sier Deila.
Celtic hadde med seg brukbare 1-1 fra bortekampen i Slovenia forrige onsdag og manager Deila snakket mye om et offensivt Celtic-lag før kampen. Men det holdt ikke for skottene som røk 1-2 sammenlagt etter kveldsens kamp.

Nesten for Berget Celtics-spiller Jo Inge Berget sto bak kampens første sjanse etter bare noen minutters spill. Stefan Johansen slo en fin ball ut til Berget som utfordret innover fra venstrekanten. Berget dro seg fri og la ballen inn foran mål. Der holdt en Maribor-forsvarer på å trille ballen i eget nett og hele Celtic Park reiste seg fra stolene.

Uheldigvis for hjemmelaget trillet ballen noen få centimeter på feil side av stanga.

Celtic tok kommandoen fra start, men gjestene fra Slovenia la seg heller ikke bakpå.

Berget viste seg fram i starten av kampen og etter 11 minutter utfordret han igjen på venstresida. Celtic kontret, Berget satte fart og den tidligere Molde- og Godset-spilleren gikk i bakken. Tv-bildene viste at det var kontakt mellom Berget og Maribor-forsvareren, men ikke nok til at dommer Viktor Kassai fra Ungarn blåste straffe.

Skapte lite Maribor kom til sin første sjanse etter 15 minutter da lagets nummer 10, Agim Ibraimi, skjøt utenfor fra rundt 20 meter. Trolig hadde også keeper Craig Gordon brukbar kontroll.

Celtic presset lavt på banen, fra rundt midtstreken, og det er buing fra hjemmefansen som så Maribor-trille ballen. «Come on, Celtic», ble det ropt fra tribunen i et håp om å få se et mer offensivt hjemmelag.

Hjemmelaget slet med å skape store sjanser de første 45 minuttene og det var skuffede Celtic-fans som så laget gå til pause med 0-0.

Både Maribor og Celtic skapte noen småsjanser i første omgang, men ingen imponerte veldig foran målene.

Tverrligger Celtic åpnet klart best etter pause og det var tydelig at manager Deila hadde gitt beskjed om å være mer offensive.

Etter 55 minutter sendte hadde Celtic en avslutning i tverrliggeren etter fint samspill mellom Anthony Stokes og Callum McGregor.

Det var kampens klart største sjanse.

DUELL: Celtics Anthony Stokes og Maribors Aleksander Rajcevic. Foto: AP Photo/PA, Jeff Holmes
DUELL: Celtics Anthony Stokes og Maribors Aleksander Rajcevic. Foto: AP Photo/PA, Jeff Holmes Vis mer

Celtic fortsatte å trykke på og skapte flere halvsjanser, uten å få uttelling.

Jo Inge Berget ble byttet ut etter 65 minutter og erstattet av Adam Matthews. Stefan Johansen spilte hele kampen.

Etter 75 minutter scoret Maribors Tavares kampens eneste mål etter at en avslutning snek seg inn i det lengste hjørnet bak keeper Craig Gordon.

På overtid fikk Celtic en eventyrlig sjanse ved midtstopper Van Dijk, men Celtic-spilleren bommet fra seks meter.

For skottene er det Europaligaen som gjelder, som en fattig trøst.

- Alle som forstår fotball skjønner hvor surt dette er. Vi fikk ikke til spillet vårt. Vi ønsket å styre kampen, det klarte vi ikke. Klart det er skuffende. Det er rett og slett en dårlig kamp av oss, sier Stefan Johansen til Viasat.

- Jeg er skuffet og kan ikke synes synd på meg selv, sa Deila på pressekonferansen.