FRA RIO TIL MAKEDONIA: Camila Herrem er klar for et ny klubb i Makedonia etter OL. Her er hun sammen med Veronica Egebakken Kristiansen i OL.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FRA RIO TIL MAKEDONIA: Camila Herrem er klar for et ny klubb i Makedonia etter OL. Her er hun sammen med Veronica Egebakken Kristiansen i OL. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

- Vi har jo hatt et avstandsforhold i sju av ti år

Herrem håper likevel å få med Steffen Stegavik til Makedonia.

  • Norge - Russland kl. 01.30.

RIO (Dagbladet): Camilla Herrem (29) skal den neste sesongen spille for ZRK Vardar fra Makedonia. Dermed gjør hun et nytt forsøk i sydligere strøk etter et litt skuffende opphold i Baia Mara i Romania i 2014/15.

- Jeg reiser ned allerede 29. august. Så blir det faktisk treningskamper mot Larvik med en gang. Det blir litt spesielt, sier Herrem til Dagbladet. Den siste sesongen har hun spilt i danske Team Tvis Holstebro.

Venstrekant Herrem har hatt et godt mesterskap i Rio - og hun har nesten blitt bedre og bedre for hver kamp. Nå håper hun på en positiv start på klubblaget i et nytt land.

- Jeg har tro på at dette blir bra. Jeg har gjort litt research og er bedre forberedt enn sist. Jeg har ikke flyttet og ikke engang pakket. Det blir en del å gjøre rett etter OL, sier Herrem og ler.

- På hva slags måte er du bedre forberedt?

- Det burde jeg kanskje gjort bedre forrige gang også. Nå har jeg snakket med spillere og det er et bra lag som skal være med i Champions League. Nå har jeg vært mer grundig og er forberedt på hvordan blant annet treninger er lagt opp. Jeg har lært etter oppholdet i Baia Mare, sier Herrem.

JUBEL: Camilla Herrem etter kvartfinalen mot Sverige. Foto: AP Photo/Ben Curtis
JUBEL: Camilla Herrem etter kvartfinalen mot Sverige. Foto: AP Photo/Ben Curtis Vis mer

Mer avstandsforhold

Kantspilleren håper også å få med seg ektemannen Steffen Stegavik (32) til Makedonia. Paret har bodd fra hverandre i en lang periode. Tidligere har Herrem uttalt til Dagbladet at hun i 2015 reiste til dansk håndball blant annet for å komme nærmere Stegavik.

- Vi vet ikke helt hva som skjer ennå. Planen var at begge skulle flytte til Makedonia, men akkurat nå er det litt usikkert. Det gjelder å finne riktig klubb og noe som passer oss begge, sier Herrem.

- Tror du det ordner seg?

- Det er veldig bra hvis vi flytter dit sammen, men vi overlever begge dersom det ikke blir en løsning. Vi har jo hatt et avstandsforhold i sju av ti år, ha-ha. Det er fint å bo sammen, så jeg håper selvsagt det blir en ordning, sier Herrem.

- Er det tungt å bo fra hverandre?

- Det er mange ulemper, men herregud, sånn kan vi ikke tenke. Vi har det bra, sier Herrem med et smil.

EKTEPAR: Håndballspillerne Camilla Herrem og Steffen Stegavik. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
EKTEPAR: Håndballspillerne Camilla Herrem og Steffen Stegavik. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Respekt for Russland

I natt norsk tid er det Russland som står på motsatt banehalvdel for Herrem og håndballjentene. Russerne har framstått som et av OLs beste og mest stabile lag. De står med seks strake seiere for semifinalen.

- Russland har vært gode i mange, mange år. Så datt de litt bort i noen sesonger. Det virker som Trefilov har styr på spillerne. De er flinke til å ligge under, og så komme tilbake, sier Herrem.

Hun ser for seg en tett kamp i Future Arena i OL-byen.

- De er litt ekle å møte. De har gode kanter som løper veldig mye og det er viktig at vi trykker til i forsvar. Og vi må hindre at de kontrer, sier kantspilleren fra Sola,