- Vi har jo vært sidestilte i 20 år

Uenighetene forsvant med Tom Nordlie.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Da Tom Nordlie i dag tok hatt og bag og gikk fra trenerstolen på Åråsen, oppga han følgende hovedårsak til avgjørelsen:


- Vi har to sjefer i LSK, Jan Åge (Fjørtoft, manager) og meg, som er fundamentalt uenige, sa Nordlie.

Jan Åge Fjørtoft nedvurderte senere betydningen av en slik konflikt, men med det nye trenerteamet skal hvertfall potensielle gnisninger være ryddet av veien.

For med Nordlie borte er det Erland Johnsen og Frode Grodås som tar roret i Lillestrøm inn i EM-ferien, og skal man tro de nye ansvarlige kommer det til å bli rene kompisledelsen på Åråsen framover.


- Vi har jo vært sidestilte i snart 20 år, Erland, Fjøra og meg, så det kommer til å bli totalt uproblematisk. Vi er enige om alt når det kommer til det fotballfaglige, mener Frode Grodås.

Skal gjøre det meste sammen

Jan Åge Fjørtoft klart og tydelig ga uttrykk for at han skal holde seg unna laguttak og den type ting også i tida framover, men de nye sjefene framholder at det er et dugnadsarbeid som skal løfte Lillestrøm ut av sumpa.

Grodås og Erland Johnsen skal ha ansvaret for laget under kamp, mens fysisk trener Erlend Slokvik og Jan Åge Fjørtoft skal ha en aktiv rolle i treningsarbeidet.

NESTEN 20 ÅRS SAMARBEID: Frode Grodås og Erland Johnsen får hovedansvaret for Lillestrøm framover, mens Jan Åge Fjørtoft skal være enda mer «hands on» som de sier i England. Så gjenstår det å se om jubelen kommer til å stå like høyt i taket som her i 1994, etter en intern landslagskamp. Mini skal ikke inn i LSK. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX
NESTEN 20 ÅRS SAMARBEID: Frode Grodås og Erland Johnsen får hovedansvaret for Lillestrøm framover, mens Jan Åge Fjørtoft skal være enda mer «hands on» som de sier i England. Så gjenstår det å se om jubelen kommer til å stå like høyt i taket som her i 1994, etter en intern landslagskamp. Mini skal ikke inn i LSK. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX Vis mer

- Min jobb er å lede sportslig ledelse, men vi må jobbe i team med klubben i sentrum, sier Fjørtoft.

- Vi skal gjøre det meste sammen, sier Frode Grodås.

Og det er jo sant at de tre kjenner hverandre godt:

• De tre var lagkamerater på landslaget, og var alle i VM-troppen i 1994.

• Grodås og Johnsen spilte samtidig i Chelsea.

• Grodås og Fjørtoft spilte samtidig i Lillestrøm.

Mer opptatt av spillere enn system

På Åråsen i dag var det vanskelig å få et tydelig svar på nøyaktig hvilke fotballfaglige aspekter som lå til grunn for uenigheten mellom Tom Nordlie og Jan Åge Fjørtoft, men noen momenter kan man kanskje lese ut av alt som ble sagt i Lillestrøm i ettermiddag.

- Vi har jo vært sidestilte i 20 år

Mens Nordlie har måttet kjempe for sin 4-3-3, er ikke Grodås og Johnsen så opptatt av akkurat det. Og mens Nordlie kanskje valgte å bruke sine spillere til det beste for systemet, kan spillernes individuelle kvaliteter bli viktigere for de nye sjefene.

- I Norge er man veldig opptatt av spillesystem, men vi er kanskje ikke så systemavhengige. Vi kommer til å se an spillerne vi har å velge i, og også lagene vi skal møte, sier Erland Johnsen.

- Oppgaven blir å lære spillerne å ta ansvar i de situasjonene som oppstår ute på banen, sier han.

Mye erfaring

Spillerne som i dag fikk sin første trening under det nye regimet, har tro på at de midlertidig ansatte kan gi laget et løft.

- Erland og Frode er jo to dyktige karer, med erfaring fra både Premier League og andre ligaer, sier Vidar Riseth.

- Vi får to trenere som har mye erfaring også som spillere, så det blir spennende, sier Frode Kippe.

Men det er én ting er alle enige om på Åråsen, etter at én mann og hans assistent forsvant ut døra:

- Spillerne har et spesielt ansvar for at vi skal løfte oss nå, sier Erland Johnsen.

HELT PÅ NETT: Jan Åge Fjørtoft og Erland Johnsen gir hverandre en klem før det norske landslagets avreise til VM i 1994. Nå skal de sammen med Frode Grodås redde LSK ut av krisen.
TOK TAK MED EN GANG: Erland Johnsen ledet Lillestrøm-treninga i dag, mens Tom Nordlie svarte på spørsmål fra pressen om sin avgang som trener.