- Vi har lært oss å elske Europa League

Ny finale for Frank Lampard og Chelsea i kveld.

KLAR FOR AMSTERDAM-FINALE:   Frank Lampard. FOTO: NTB SCANPIX
KLAR FOR AMSTERDAM-FINALE: Frank Lampard. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Følg kampen live i Dagbladets studio: Benfica - Chelsea 20.45.

(Dagbladet): Ett år etter at Chelsea vant Champions League, er London-laget i finalen i Europa League. Den spilles mot Benfica på Amsterdam Arena i kveld.

- Vi var heldige som vant finalen i fjor. Vi var skuffet da vi endte opp i Europa League i år. Men jo mer vi har blitt involvert i turneringen, jo mer har vi lært oss å elske den, sier midtbanespiller og visekaptein Frank Lampard (34).

Dobbelt mester?
Vinner Chelsea i kveld, kan laget være både mester i Champions League og Europa League i ti dager. Champions League-finalen mellom Bayern München og Borussia Dortmund spilles på Wembley 25. mai.

- Vi ser virkelig fram til finalen, og vil vinne den. Vi innser at dette er en stor kamp i Europa, sier Lampard.

Chelsea kom inn i Europa League etter å ha røket ut av gruppespillet i Champions League. På veien til finalen har laget slått Sparta Praha, Steaua Bucuresti, Rubin Kazan og Basel.

Underdogs
- Vi var underdogs mot Bayern München i fjor. Men kampen endte i favør oss av en del grunner. Heldigvis har jeg spilt i en del finaler. Små ting kan bli utslagsgivende - som fokus, konsentrasjon og hvem som dikterer kampen. Benfica er et godt lag, og konsentrasjonen må være på topp, sier Lampard.

Med seier over Benfica kan han innkassere sitt ellevte trofé på 12 sesonger i Chelsea.