Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har ledd av snakket om kneskaden til Kjetil

Ingen sensasjon at Jansrud kom tilbake, mener Svindal.

TILBAKE - TIL DE GRADER: Kjetil Jansrud fikk endelig gullmedaljen rundt halsen i kveld. Den virket kanskje ekstra langt unna da han ble kneoperert i fjor, men ingen på landslaget har tvilt på mulighetene. Foto: SCANPIX/AFP / ANTONIN THUILLIER
TILBAKE - TIL DE GRADER: Kjetil Jansrud fikk endelig gullmedaljen rundt halsen i kveld. Den virket kanskje ekstra langt unna da han ble kneoperert i fjor, men ingen på landslaget har tvilt på mulighetene. Foto: SCANPIX/AFP / ANTONIN THUILLIER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Du har nok lest den et par ganger allerede i disse lekene, historien om hvordan Kjetil Jansrud har kjempet seg tilbake fra korsbåndsskaden han pådro seg for et år siden, til suksess i OL.

I september var det til og med noen, rettere sagt NRK-ekspert Kjetil André Aamodt, som mente vi ikke kunne forvente noe som helst av Jansrud i Sotsji, fordi det kom for tidlig.

Sånn tenker ikke gutta på alpinlandslaget. Aksel Lund Svindal mener jobben Jansrud og teamet har gjort, ikke skal omtales som noe helt spesielt.

- Det er helt normalt, vil jeg si. Det virker litt stygt å si, eller ikke stygt: Det er mange som gjør det at han skulle ta en medalje her til en sensasjon. Det var til og med noen som sa vi ikke skulle regne med ham i OL. Det har vi ledd veldig av internt, for det er ikke sånn et lag jobber, sier Svindal.

- «Du har ikke sjans i år, du må vente til neste». Ingen landslag tenker sånn. Han og de rundt har gjort en veldig god jobb, men den er også veldig lik den jobben vi andre gjør, sier Svindal.

Sterkere fysisk Sportssjef Claus Ryste har også et positiv syn på Jansruds skade, han mener 28-åringen har blitt bedre rustet av det han har vært gjennom.

- Du får mye mer tid, du får ikke være med gutta på tur for å kjøre på ski, så det blir mye barmarkstrening. Det har gått jevnt og trutt, og han har kommet tilbake sterkere fysisk sett enn han var, sier Ryste.

- Ryggskaden er også mer i sjakk enn før. Sånn sett har han mer flyt nå enn før. Det har gått litt stang ut tildigere denne sesongen, men nå er vi i en løype og forhold som passer Kjetil godt, sier sportssjefen.

Også Kjetil Jansrud har påpekt at hans korsbåndsskade ikke var av de mest alvorligste, og at han sånn sett hadde hell i uhellet. At han får skryt for måten han taklet motgangen på, og måten han så framover mot OL med en gang, er bare naturlig.

Men alpingutta selv har aldri tenkt tanken på at skaden skulle være karrieretruende eller noe slikt.

- Jeg skjønner at det blir gjort til et poeng nyhetsmessig, men når jeg for eksempel blir spurt av amerikanske journalister om hvorfor Lindsey Vonn ikke har kommet tilbake etter sin kneskade, mens Kjetil har gjort det, så er det jo fordi Vonn sin skade er mye styggere. Kjetil hadde heldigvis en mye penere skade, og vi har flirt litt av alle som har ment han ikke ville komme tilbake, sier Aksel Lund Svindal.

Digg å motbevise tvilerne Jansrud selv fikk med seg hva Kjetil André Aamodt sa om mulighetene hans tidligere i høst, men mener ikke at noen trenger å spise i seg ordene sine i dag.

Samtidig, det er jo godt å vise folk at de tar feil.

- Jeg har snakket med Kjetil - og jeg sa til ham at jeg regnet med at han sa det for å kjøpe meg tid, for at jeg ikke skulle få det presset på meg, sier Jansrud.

- Jeg tror ikke Kjetil har tvilt. Men det er sikkert mange andre som har ment at denne veien skulle bli for lang, og ingenting er diggere enn å motbevise dem, sier den nybakte OL-mesteren.

Hele Norges coronakart