Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har levd på en sky

Herrem synes Norge fortjente en på trynet.

LANGT NEDE: Camilla Herrem hang med geipen etter tapet for Frankrike i går kveld. Mange feil ødela mye for de norske jentene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
LANGT NEDE: Camilla Herrem hang med geipen etter tapet for Frankrike i går kveld. Mange feil ødela mye for de norske jentene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

LONDON/OSLO (Dagbladet): Norge - Frankrike 23-24.

Norge fikk seg en vekker i åpningskampen i håndball i går, da Frankrike ga dem en kraftig påminnelse om at det ikke vil bli enkelt å hente OL-gullet i London.

De franske jentene ga de norske en sjokkstart og 2-7 i sekken i åpningsminuttene, og Norge klarte aldri å hente inn forspranget i kampen.

Camilla Herrem mener det kanskje var bra for laget å bli ristet litt i gang.

- Jeg liker ikke å tape. Men jeg synes kanskje det er greit at vi får en på trynet nå og våkner, sier hun.

- Vi har levd på en liten sky nå ganske lenge. Vi har vunnet mye, og har vært så gode i det siste og vunnet de kampene vi skulle vinne. Det er kanskje greit at vi får en «reality check» og bare begynner å bygge det opp igjen og tenker på hva vi skal og hva oppgaven vår er. For nå synes jeg at vi må opp igjen bare for å komme på det nivået vi var sist helg. Vi må skjerpe oss, sier Herrem.

Forskjellige bobler
Katrine Lunde Haraldsen hadde sluppet inn seks strake baller før hun endelig fikk fatt i en etter ti minutter i går.

Likevel mener søster Kristine Lunde-Borgersen at åpningskampen var typisk for de norske jentene.

- Det er en typisk åpningskamp for oss. Jeg synes vi er i forskjellige bobler og ikke helt sammen. Samtidig gjør vi mye bra, og det kommer vi til å se i etterarbeidet med kampen, men jeg tror de fleste har en vond følelse. Og det er den man spiller med videre. Nå skal vi hjem og rense opp i den, og vite at vi er gode, sier hun, og antyder at nerver kan ha spilt en stor rolle.

MANGE BAKLENGS:  Katrine Lunde Haraldsen så seks baller bak seg de første ti minuttene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
MANGE BAKLENGS: Katrine Lunde Haraldsen så seks baller bak seg de første ti minuttene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Jeg tror nok at OL, åpning, og «dette har vi ventet på i to år», jeg tror nok heller det er litt sånn. Man vil kanskje mye, og så prøver man å slappe av, så blir det feil - nei, det er ikke lett å si. Jeg tipper at det skjer mye rart fordi det er OL. Det er rart, men det er sånn det er, sier Lunde-Borgersen.

Skuffet Breivik
Marit Breivik er Olympiatoppens coach inn mot lagidrettene, og overvar håndballjentenes OL-åpning. Også gamlesjefen måtte rynke litt på nesa over det hun fikk se.

- Huff, dette ble en tøff start, sier hun til Dagbladet.

- Norge trenger mer fart i forsvarsarbeidet. Det blir litt passivt. Jeg trodde det skulle bli jevnt, og håpet vel at det skulle være jevnere enn det ble til pause, sier Breivik, som så Norge ligge under 12-17 halvveis.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson spår at det blir like tøft mot Sverige i morgen kveld, men da har kanskje åpningsnervene sluppet taket.

- Det er ikke likt oss. Det er litt høye skuldre. De er litt anspente. Og så kjemper Frankrike dyrisk, spiller tøft, er aggressive og stykker opp rytmen vår. Når en da er litt anspent, går alt littegrann saktere. Det ser litt sånn ut for oss. Men vi får nok tatt en god runde på det sammen, sier islendingen.

- Jeg tror ikke vi skal lete altfor mye etter årsaksforklaringer. Vi skal se på hva som var bra, for det var mye bra. Og så skal vi se om ikke hver og en - benken, de på banen og alle som er med i spillet, kan finne en liten ting de kan løfte på to dager. Så møter vi svensker som vel vil gjøre det samme som Frankrike, så det blir vel en «rysare» som de kaller det, sier Hergeirsson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media