- Vi har levert all informasjon til politiet

Hallén om kampfiksing-skandalen.

SKAL I MØTER: Fotballpreseident Yngve Hallén skal sammen med NFF i møter med flere klubber i dag. Her er han på pressekonferanse i går med generalsekretør i fotballforbundet Kjetil Siem og informasjonssjef i fotballforbundet Svein Graff.
Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
SKAL I MØTER: Fotballpreseident Yngve Hallén skal sammen med NFF i møter med flere klubber i dag. Her er han på pressekonferanse i går med generalsekretør i fotballforbundet Kjetil Siem og informasjonssjef i fotballforbundet Svein Graff. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Flere norske kamper er under mistanke om kampfiksing. Kampen mellom Østsiden og Follo i slutten av juni er under mistanke, og i går ble kampen mellom Ull/Kisa og HamKam utsatt.

Fotballpresident Yngve Hallén og NFF leverer en anmeldelse til politiet i dag.

- Vi leverer anmeldelse i formiddag og politiet vil nå starte sitt arbeid. NFF og klubbene vil bistå politiet etter beste evne, noe som også innebærer at vi ikke kan kommentere konkrete forhold knyttet til saken av hensyn til etterforskningen. Vi ber om forståelse for dette, sier fotballpresident Yngve Hallén i en pressemelding.

Flere klubber
Hallén har ikke besvart Dagbladets henvendelser mandag morgen. Politidistrikene Oslo, Follo og Romerike sa til Dagbladet mandag morgen at de foreløpig ikke hadde mottatt noen anmeldelser.

NFF skal i møter med politiet klokka 12.

Hallén vil ikke nevne navnene på klubbene som skal møte NFF.

- Det er de klubbene som har vært oppe i media, sier Hallén til TV 2.

Asker skal i møte
Han sier videre at også Asker er blant klubbene som skal i møte.

- Ja, Asker er blant de klubbene, sier Hallén.

- Vi vil anmelde forholdene, så må politiet knytte dette opp med enkelpersoner eller klubber, sier fotballpresidenten.

Ikke offentlig
Tidligere i dag sa Hallén følgende om saken:

- Vi vil ha et møte med klubbene, og de som skal være involvert. I tillegg, skal vi ha et møte hvor vi vil utarbeide en anmeldelse som leveres til politiet. Så vil vi informere delegater og klubbene om hvordan vi vil håndtere situasjonen videre, sier Hallén til Nettavisen.

- Innholdet i en anmeldelse vil uansett ikke være offentlig. Vi har fått mye info som er vanskelig å verifisere. Fotballen må våre åpen og videreformidle informasjonen vi får til politiet. Så vil politiet ta dette videre, sier Hallén.

Kampen mellom Østsiden og Follo ble spilt 24. juni. Samme dato tapte Asker 7-1 mot Frigg - og nå har også Asker-ledelsen tatt kontakt med NFF.

- Vi har ikke funnet noe spesielt som tilsier at det har skjedd noe ulovlig, men vi fant likevel resultatet så spesielt at jeg tok kontakt med NFF. Det gjorde jeg på lørdag, sier daglig leder i Asker, Arne Knoph til Dagbladet.