Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har like flinke folk som Liverpool

Hareide tok med skadd Riise til EM-kampene mot Ungarn og Moldova.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Egentlig skulle Åge Hareide presentert landslagstroppen mot Ungarn og Moldova på mandag.

Men på grunn av uvissheten rundt ankelskaden John Arne Riise pådro seg i Premier League-åpningen mot Sheffield United i helga, valgte landslagssjefen å forskyve uttaket til i dag.

Liverpool har vegret seg mot å slippe en halvskadet Riise til landslagsoppdrag, men da Hareide presenterte troppen, var Riises navn likevel med på lista.

Ikke snakket med Benitez

På spørsmål om hvorvidt uttaket av Riise kommer i konflikt med Liverpools ønsker, svarer Hareide slik:

- Det tar vi når den tid kommer. Det er lenge til tirsdag ennå. Og han er oppegående. Nå har vi to kamper. Det handler om å være en del av et team. Det er viktig å se og lære hva vi skal gjøre, og tenke på at han kan være der neste gang.

- Vi kan behandle ham like godt som Liverpool - vi har flinke folk, vi også, sier landslagssjefen.  

Åge Hareide har ikke konferert med Liverpool-manager Rafael Benitez i forkant av uttaket.

TOK MED RIISE: Selv om Liverpool har satt seg på bakbeina og avskrevet muligheten for at John Arne Riise kunne spille landskampene mot Ungarn og Moldova, tar Åge Hareide med Liverpool-backen i troppen. Foto: SCANPIX
TOK MED RIISE: Selv om Liverpool har satt seg på bakbeina og avskrevet muligheten for at John Arne Riise kunne spille landskampene mot Ungarn og Moldova, tar Åge Hareide med Liverpool-backen i troppen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg tok ham jo ut akkurat nå. Men jeg skal gjøre det med en gang etterpå. Vi skal holde kontakt med Liverpool, og jeg skal selv snakke med Benitez så vi er sikre på at vi ikke gjør noe galt.

Nye ansikter

Nye navn siden kampen mot Brasil er Fredrikstads Trond Erik Bertelsen, Rosenborgs Christer Basma og Nagoya Grampus Eights Frode Johnsen.

Johnsen ble utelatt fra Brasil-kampen, men har på kort tid rukket å bli svært populær i sin nye japanske klubb.

- Frode er en mann med enorm luftstyrke. Han er anvendelig, og kan spille både midtbane og angrep. Dessuten er han en kjekk gutt, sammen med resten av gjengen, sier Hareide.

- Jeg snakket med ham før han reiste til Japan, og sa at han kunne forberede seg på at vi ville hente ham og vi ønsket det våpenet han er med luftstyrken.

Basma tilbake

Om John Arne Riise ikke skulle bli frisk nok i tide, må Hareide velge mellom Marius Johnsen og Trond Erik Bertelsen på venstreback. Landslagssjefen er svak for farten til Bertelsen - men vet samtidig hva FFK-backen må bli bedre på.

image: - Vi har like flinke folk som Liverpool

- Trond må jobbe med det taktiske. Han er inne i en positiv trend. Ola har snakket med Knut Torbjørn Eggen (FFK-trener) om det også, sier Hareide.  

Christer Basma er kanskje den største overraskelsen i troppen. Men det er RBK-veteranens anvendelighet som gjorde at Hareide tok ham med.

- Basma er anvendelig, og kan spille både back og stopper. Både Claus Lundekvam og Jon Inge Høiland er ute med skade, og Christer har spilt godt for RBK i det siste, sier han.

Norge møter Ungarn i Budapest 2. september, og Moldova hjemme på Ullevaal 6. september. Åge Hareide er inne i sin verste resultatmessige periode som landslagssjef, og skal Norge ha noen som helst sjanse til å nå EM-sluttspillet, må det plukkes poeng fra de to kampene.

Her er hele troppen:

Jan Kjell Larsen, Molde

Thomas Myhre, Charlton

Håkon Opdal, Brann

Martin Andresen, Brann

Christer Basma, Rosenborg

Trond Erik Bertelsen, Fredrikstad

Daniel Braaten, Rosenborg

John Carew, Lyon

Christian Grindheim, Vålerenga

Erik Hagen, Zenit St.Petersburg

Brede Hangeland, FC København

Kristofer Hæstad, Start

Steffen Iversen, Rosenborg

Frode Johnsen, Nagoya Grampus Eight

Marius Johnsen, Start

Tommy Svindal Larsen, Odd Grenland

Morten Gamst Pedersen, Blackburn

Anders Rambekk, Lillestrøm

John Arne Riise, Liverpool

Sigurd Rushfeldt, Tromsø

Ole Gunnar Solskjær, Manchester Utd.

Fredrik Strømstad, Start

Kjetil Wæhler, Vålerenga

Ole Martin Årst, Tromsø

<B>SKADET:</B> Her har John Arne Riise akkurat strukket noen leddbånd i Liverpools åpningsmatch i Premier League mot Sheffield United.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media