Olav Lundanes i VM i orientering

- Vi har litt samme stilen, Karsten Warholm og jeg

Orienteringsmesteren Olav Lundanes jakter sitt åttende VM-gull.

GULL PÅ GANG: Om VM i Latvia skulle bli en nedtur, blir det gull i 2018 på Olav uansett. I november blir Olav nemlig og samboer Ida Marie Næss Bjørgul far og mor. Foto: Jens O. Kløvrud
GULL PÅ GANG: Om VM i Latvia skulle bli en nedtur, blir det gull i 2018 på Olav uansett. I november blir Olav nemlig og samboer Ida Marie Næss Bjørgul far og mor. Foto: Jens O. Kløvrud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Karsten Warholm er nok litt større i kjeften enn meg, men ellers har vi litt den samme stilen, sier orienteringsmesteren Olav Lundanes og smiler.

- Vi går ut hardt, så ser det kanskje ikke like fint ut på slutten. Det er kult at han gjør det på samme måte som meg – litt typisk sunnmørsk, men litt unorsk.

Orienteringsmesteren kommer fra Eikenos ved Ålesund, en fergetur unna Dimna der gullhåpet i EM i friidrett, sju år yngre Karsten Warholm, la sitt treningsgrunnlag.

Taper mot friidretten

Mens medias fokus hovedsakelig rettes mot friidretts-EM der Warholm er gullhåp, jakter Olav Lundanes nytt VM gull i Sigula, Latvia. Han har sju av dem fra før, i tillegg til tre EM-gull.

- Føler du det er urettferdig at o-idretten blir litt glemt av media?

- Det er veldig synd. Først og fremst fordi vi ikke får vist oss fram med tanke på neste års VM på hjemmebane i Østfold. Det blir et stort høydepunkt, sier han.

Sikret gull

Denne gangen går Olav Lundanes inn i VM-uka med et annerledes utgangspunkt. Han er sikret gull i 2018 allerede før VM starter i Latvia. I november blir 30-åringen nemlig pappa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer