Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Vi har mange matchvinnere

De norske hockeygutta vant sin fjerde turnering på rad - og landslagssjef Roy Johansen ser bare mer suksess i framtida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vertsnasjonen Polen hadde holdt nullen i to kamper før de møtte Norge i finalen i eurohockey-turneringen i Katowice i går. Men Roy Johansens hockeygutter bekreftet med 3- 0-seieren at det er spennende ting på gang med landslagset.

-  Polen stilte med sitt beste mannskap, men vi spilte nok en bra match. Vi har aldri tidligere hatt en så sammensveiset gjeng på landslaget. Nå har vi en veldig fin trygghet i alt vi gjør, sier en glad Roy Johansen til Dagbladet etter den fjerde strake turneringsseieren for Norge.

Få baklengs

Inn i julefeiringa tar han med seg en rekke positive ting:

Norge scorer bra med mål og slipper inn minimalt.-  Vi hadde 21-3 i målforskjell på tre kamper i Polen. I forrige turnering hadde vi 6-1. Vi slipper inn lite. Den egenskapen blir viktig i A-VM i mai neste år, for der kan vi ikke regne med å score mye.Selv med forsvarere som Anders Myrvold, Ole Kristian Tollefsen, Tommy Jacobsen og Martin Knold var det en norsk-svensk back som ble kåret til turneringens beste spiller i Polen (Erik Ryman).Framover har Norge fått matchvinnere på rekke og rad. Lørdag Patrick Thoresen (23) for Norge. I går var det Tommy Marthinsen (28) sin tur. Han scoret to og hadde en målgivende.

-  Vi har mange matchvinnere og har blitt mer effektive. Vi er ikke avhengig av noen enkeltspillere, sier Johansen.

-  110 prosent

Patrick Thoresen toppet poenglista med ni poeng (fire mål og fem assist) i Polen, med gårsdagens mann, Tommy Marthinsen, på andreplass (4 mål og 4 assist).

-  Tommy gir 110 prosent hele tida, har stor fart og er kald i de avgjørende øyeblikkene. Han har levert en solid turnering, skryter Roy Johansen.

-  Det løsnet skikkelig for meg i helga, og det er deilig. De resultatene vi har levert det siste året, vil gi oss bra med respekt foran A-VM, sier Tommy Marthinsen til Dagbladet.

TO PLUSS ÉN: Tommy Marthinsen scoret to og hadde én målgivende da Norge slo Polen 3-0 i finalen i eurochallenge-turneringen i Katowice i går. Norge har nå vunnet fire turneringer på rad og har fått masse selvtillit foran A-VM i Riga i mai neste år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!