GJENFORENES: Håvard Bøkko og Peter Mueller gjenforenes på skøytebanen etter at førstnevnte forlater landslaget.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
GJENFORENES: Håvard Bøkko og Peter Mueller gjenforenes på skøytebanen etter at førstnevnte forlater landslaget. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

- Vi har mange spennende ungdommer i Norge

Hovedsponsorer likegyldige til Bøkko-exit.

(Dagbladet): I går ble det klart at Håvard og Hege Bøkko skal trenes av ekslandslagstrener Peter Mueller. Det betyr at skøyteforbundet mister sitt største trekkplaster nå som Håvard Bøkko har signert en ettårskontrakt med CBA.

Generalsponsoren til skøyteforbundet, Statnett, sier at det ikke har noen betydning for deres samarbeid med forbundet.

- Vi tenker at vårt samarbeid med forbundet er slik det er planlagt. Vi har mange spennende og lovende ungdommer i Norge, sier kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen.

Tidlig å snakke om forlengelse Kontrakten mellom Statnett og skøyteforbundet går ut etter sesongen 2012/13, med mulighet for forlengelse.

- Det er naturlig nok for tidlig å si noe om det blir forlengelse på nåværende tidspunkt, sier Akselsen.

- Vil dette skiftet ha betydning for sponsorsummen?

- Nei. Det er ingen aktuell problemstilling, sier Akselsen.

Han ønsker Bøkko-søsknene lykke til videre med sitt nye lag.

Åpner for Bøkko i Fosenhallen FosenHallen er skøyteforbundets hovedsponsor, og ordfører i Bjugn, Arnfinn Astab, ser ikke bort fra at Bøkko fortsatt kan trene i hallen.

- Dersom Bøkko ønsker å trene i Fosenhallen vil ikke noen gå imot det. Jeg tror ikke skøyteforbundet vil legge ned noen veto mot dette. Vi vil ikke kunne legge ned noe forbud, alle er velkomne til Fosenhallen, sier Astab.

Han er ikke overrasket over at Bøkko nå forlater landslaget.

- Nei, vi har visst at dette kunne skje. Dette er en gjensidig avtale hvor vi operer med sponsormidler, og skøyteforbundet er med å bekjentgjøre Fosenhallen, sier Astab.

- Vi ønsker at Fosen skal bli for skøyter, det samme som Meråker er for langrenn. Vi ønsker at skøyteidretten skal få bedre kår i Norge, sier Astab.