Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har mer å gå på

Men Stabæk klarte ikke å senke Sandefjord.

Kampen minutt for minutt

NADDERUD (Dagbladet.no): Åpningsrunden ble ikke noen målfest på Nadderud Stadion. De to nyopprykkede lagene spilte med nervene på utsida, og spillet var stort sett jevnt, og konsentrert rundt midtstreken.


Men framover var Stabæk mer villige, og langt mer kreative. Tre ganger hadde Veigard Pall Gunnarsson sjansen til å notere seg med scoring, og i tillegg fikk Nannskog en enorm sjanse på femmeter alene med Sandefjords keeper Espen Bugge Pettersen.

Storspilte i Sandefjord-målet
Men hele veien var det Bugge Pettersen som gjorde livet surt for Stabæks angrep. Og foran sto en Arnar Førsund i storform. Unggutten, som kommer fra Vålerenga, hadde små problemer med å takle en kvikk og dribleglad Nannskog.

Og når Stabæk brant åpenbare sjanser, og Sandefjord knapt turte å flytte seg oppover, måtte det nødvendigvis bli poengdeling på Nadderud.

Det er nok Sandefjords trener Tor Thodesen mest fornøyd med.

Laget hans produserte ikke én kvalifisert målsjanse på nitti minutter, og det er grunn til bekymring når motstanden trolig blir langt tøffere enn hva Bærum kunne by på.

- Jeg føler fortsatt at Stabæk er et lag vi kan slå, og vi er ikke misfornøyde med uavgjort på bortebane i vår første Tippeliga-kamp, sier Thodesen til Dagbladet.no. 

- Vi mangler nøyaktighet, og er litt nervøse.

TETT: Stabæk møtte et hardt arbeidende Sandefjord-lag, og hadde store problemer med å finnne nota. Her Sandefjords Anders Tegström i et sjeldent besøk på Stabæks banehalvdel. Foto: Scanpix
TETT: Stabæk møtte et hardt arbeidende Sandefjord-lag, og hadde store problemer med å finnne nota. Her Sandefjords Anders Tegström i et sjeldent besøk på Stabæks banehalvdel. Foto: Scanpix Vis mer

Målteften sviktet for Nannskog

Det store spørsmålstegnet for Stabæk er svenske Daniel Nannskog. Fjorårets toppscorer i første divisjon virket merket av presset, og selv om han viste seg fra en dribleglad og kreativ side, sviktet målteften i de avgjørende øyeblikkene.

Det mest talende eksemplet kom i det 71. minutt. Et langt innlegg fra frispark endte hos en fullstendig umarkert Nannskog på rundt fem meter, men volley-skuddet gikk milevis over.

- Det er synd jeg ikke setter de to sjansene jeg får i dag, men selv om det blir 0-0 ser jeg at vi er et bedre lag enn Sandefjord, sier Nannskog til Dagbladet.no.

- Vi var nok litt preget av alvoret, og før kamp merket vi at vi var litt nervøse. Vi kan helt klart spille bedre enn dette, og jeg håper jeg får mer enn to sjanser i neste kamp. Da må jeg også ta vare på de, fortsetter han.

- Den siste bommen jeg hadde var grovt dårlig.

Også driblefanten Alanzinho hadde problemer med å knekke Sandefjord-koden i dag. Han ble byttet ut med Espen Nystuen i det 61. minutt, etter halvannen omgang der han ikke fikk til stort.

Lange baller

Etter sytti minutter begynte kampen å dabbe av da Stabæk innså at de ikke ville få mål. Dermed ble det mange lange baller, og lite finspill.

Nær kampens slutt fikk Stabæk tre dødballsjanser, uten at det hjalp bæringene noe videre.

Først en corner, som endte i rot innenfor sekstenmeteren, deretter fikk Mike Kjølø et frispark på sin høyrekant, før Tommy Stenersen kunne avgjort med et skrudd frispark fra rundt 20 meter.

Men som i resten av kampen endte ballen stang ut. Stabæk-trener Jan Jönsson var ikke spesielt fornøyd, verken med matchen eller motstanderlaget. Men han frykter ikke resten av lagene i Tippeligaen.

- Jeg bekymrer meg ikke. Vi har scoret mål i treningskampene, og har mer å gå på, sier han til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media