- Vi har mye mer å gå på

Åge Hareide har hatt ei drømmeuke som norsk landslagssjef, men det som gleder mest, er at det bare kan bli bedre etter dette.

På en blytung bane med overvann og gjørme utklasset Norge til slutt et relativt svakt Singapore-lag hele 5- 2. Det ga en ny overbevisende triumf i Hareides tredje kamp som sjef. Og seieren var det som gledet mest.

- Fordi det er viktig å vinne kamper, sier Hareide til Dagbladet.

- Å vinne gir selvtillit, og denne kampen ble tung og vanskelig på grunn av banen. Men gutta sto skikkelig på hele veien, og totalt sett er jeg fornøyd med prestasjonen.

- Sur

Bare Drillo har hatt en bedre statistikk enn Hareide i sine første kamper for Norge. Drillo hadde tre seirer og 12- 2 i målforskjell på sine tre første. Hareide har tre seirer og 11- 3 i protokollen. Men med seier mot Nord-Irland i februar, så vil Hareide «slå» Drillos statistikk.

- Du må ikke lese opp statistikken, da blir vel bare Drillo sur, he, he, fleiper Hareide, som ikke vil si noe mer om spillestildebatten som har rast etter at Drillo kritiserte et par av Hareides nyinnførte ballbesittende prinsipper.

For Hareide er om mulig mer offensiv enn noen gang, og mener landslaget kommer til å bli bedre.

- Ja, vi har mye mer å gå på. Tenk bare når vi kan ta med alle spillerne vi vil fra høyeste nivå. Det vil gjøre oss bedre.

Hareide mener at målestokken har vært god i de tre første kampene.

- Vi stilte langt ifra med alle de beste kortene vi har i disse kampene. Honduras er nummer 47 på FIFA-rankingen, og vi viste at vi har et høyere nivå på våre hjemlige spillere enn de beste fra Allsvenskan. Men nivået på Singapore var vel ikke all verden, sier Hareide.

Hoseth regjerte

Magne Hoseth spilte en ny strålende kamp i går, og er garantert med videre når Norge møter Nord-Irland om tre uker.

- Det har vært 14 sinnssyke dager, med tre gode kamper og mange bra treningsøkter, sier Hoseth til NTB.

I går var han som sjanseskapende venstrekant i første omgang, og indreløper i en sentral midtbanetreer etter hvilen. Og han var sentral i tre av Norges fem mål.

- Jeg har jobbet med mentaliteten min. De som har fulgt med, har sikkert sett at jeg tidligere ofte ga litt blaffen når jeg mistet ballen, sier Magne Hoseth.

- Nå har jeg fått den innstillingen at jeg skal være førstemann som vinner tilbake ballen om jeg mister den. Da skal jeg være den viktigste forsvareren, sier han.

Og så har han tillit til å skape noe framover.

- Jeg slår sjelden feilpasninger, og det gir meg trygghet til å utfolde meg offensivt. Åge har gitt meg en offensiv rolle, der jeg får ytre meg. Han gir meg frihet, og får det han ber om.

Hareide har et enkelt skussmål.

- Hoseth har grepet sjansen, og er en av dem som blir med videre, sier Hareide til Dagbladet.

IMPONERTE: Magne Hoseth var en av Norges klart beste mot Singapore i går. Bare målet manglet.