- Vi har mye mer inne

Norges medaljehåp lett til semifinale i dobbeltsculleren.

VIDERE: Kjetil Borch og Nils Jakob Hoff vant sitt forsøksheat i dobbeltsculler lørdag. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
VIDERE: Kjetil Borch og Nils Jakob Hoff vant sitt forsøksheat i dobbeltsculler lørdag. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Teknikken må sitte bedre fra første rotak hvis den norske dobbeltsculleren skal ha suksess i OL.

En solid avslutning gjorde at Nils Jakob Skulstad Hoff (27) og Kjetil Borch (22) hadde god kontroll da de vant sitt forsøksheat og tok seg videre til semifinale på Dorney Lake i Eton lørdag.

- Vi skulle vinne heatet vårt. Det var målet, blant annet på grunn av seeding. Men det var også viktig å kjøre et fullt løp og ikke bare «halvveis» før vi kommer til semifinalen der vi skal prestere det beste vi har gjort hittil i livet, sa Borch.

Fant rytmen Verken han eller makkeren var helt fornøyd med åpningsløpet i OL. I starten slet de med å få teknikken til å sitte, og nordmennene åpnet svakest av de fire i sitt heat. Ved 500 meter var de oppe på tredjeplass, men de avsluttet klart best og tok en komfortabel seier.

Italia var 2,19 sekunder bak, mens Frankrike fulgte på tredjeplass. De tre beste båtene gikk direkte til tirsdagens semifinale.

- Vi gikk for å ro så fort som mulig fra første tak, men teknikken hindret oss. Vi falt litt fra hverandre og klarte ikke helt å samle oss før de siste 1000 meterne. Så begynte rytmen å komme, og vi begynte å jobbe sammen. Da fikk vi svar med en gang, og vi begynte å ta igjen de andre i feltet, fortalte Borch.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer