Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har mye mer inne

Norges medaljehåp lett til semifinale i dobbeltsculleren.

VIDERE: Kjetil Borch og Nils Jakob Hoff vant sitt forsøksheat i dobbeltsculler lørdag. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
VIDERE: Kjetil Borch og Nils Jakob Hoff vant sitt forsøksheat i dobbeltsculler lørdag. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Teknikken må sitte bedre fra første rotak hvis den norske dobbeltsculleren skal ha suksess i OL.

En solid avslutning gjorde at Nils Jakob Skulstad Hoff (27) og Kjetil Borch (22) hadde god kontroll da de vant sitt forsøksheat og tok seg videre til semifinale på Dorney Lake i Eton lørdag.

- Vi skulle vinne heatet vårt. Det var målet, blant annet på grunn av seeding. Men det var også viktig å kjøre et fullt løp og ikke bare «halvveis» før vi kommer til semifinalen der vi skal prestere det beste vi har gjort hittil i livet, sa Borch.

Fant rytmen Verken han eller makkeren var helt fornøyd med åpningsløpet i OL. I starten slet de med å få teknikken til å sitte, og nordmennene åpnet svakest av de fire i sitt heat. Ved 500 meter var de oppe på tredjeplass, men de avsluttet klart best og tok en komfortabel seier.

Italia var 2,19 sekunder bak, mens Frankrike fulgte på tredjeplass. De tre beste båtene gikk direkte til tirsdagens semifinale.

- Vi gikk for å ro så fort som mulig fra første tak, men teknikken hindret oss. Vi falt litt fra hverandre og klarte ikke helt å samle oss før de siste 1000 meterne. Så begynte rytmen å komme, og vi begynte å jobbe sammen. Da fikk vi svar med en gang, og vi begynte å ta igjen de andre i feltet, fortalte Borch.

- Det var en fin bekreftelse på at vi kan kjøre selv om vi ikke har alle forutsetningene til stede. Det ble bedre underveis, men vi har mye mer inne. Vi ønsker å gjøre det bedre enn dette, mente Hoff.

- Knallhardt Duoen får to dagers konkurransepause til de skal i aksjon i semifinalen tirsdag. Den norske dobbeltsculleren er forberedt på en tøff kamp om finaleplass. Finalen ros torsdag.

- Vi må se semifinaletrekningen først, men det blir knallhardt uansett. Vi må kjøre et så optimalt løp som mulig og være i bra slag, sa Hoff.

Hoff og Borch vant den siste verdenscupregattaen før OL da de gikk til topps i München i juni. Norge har ett OL-gull i båtklassen. Brødrene Frank og Alf Hansen tok gull i Montreal i 1976. I tillegg er det blitt tre norske sølv, sist ved Olaf Tufte og Fredrik Bekken i Sydney i 2000.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media