- Vi har noe på gang

Poengdeling i Kristiansand etter jevnt oppgjør.

(Dagbladet.no) IK Start - Tromsø 1-1

Etter 1-1 på eget gress mot Tromsø var Starts assistenttrener Hans Tvedte positiv.

- Vi gjør mye bra i dag, fighter og jobber bra. Det er noe på gang, vi har bare ikke marginene enda, sa Tvedte til Fædrelandsvennen etter kampen.

Kampen i Kristiansand ble preget av tøffe dueller og mye løping for begge lag. Start åpnet som det svakeste laget, men kjempet seg inn i kampen.

Kristoffer Hæstad kom til en brukbar avslutning i det 5 minutt, men ballen gikk noen få centimeter utenfor Sead Ramovic høyre stolpe.

Hæstad var igjen involvert når Fredrik Strømstad lempet ballen fremover. Hæstad stusset fint til Midtun Lie som skjøt mot Tromsø-målet. Ramovic var raskt nede og fikk avverget, men keeperen maktet ikke å holde ballen.

Ole Martin Årst var kjapt fremme og sparket ballen vekk fra klypene til Ramovic for så å lirke ballen over streken hvor to tromsøspillere ikke klarte å klarere.

1-0 til Start, signert Ole Martin Årst.

Ole Martin Årst jubler sammen med Kristoffer Paulsen og Fredrik Strømstad. Schrøder, Tor Erik, SCANPIX
Ole Martin Årst jubler sammen med Kristoffer Paulsen og Fredrik Strømstad. Schrøder, Tor Erik, SCANPIX Vis mer

Årst var tydelig ivrig etter å bevise at Tromsø hadde gjort feil når de lot han gå i sommer. Spissen jobbet og jobbet og lagde uro i Tromsø-forsvaret hver gang han nærmet seg 16-meteren.

Tromsø forsøkte å svare fortest mulig og lempet ballen opp mot Moldskred og Strand, men Ygor og Håland dominerte luftrommet.

Jon Midtun Lie doblet nesten ledelsen når han headet ballen i stolpen etter et flott innlegg. Kristoffer Hæstad kom på returen, men blåste ballen himmelhøy over Tromsø-målet.


Andre omgang startet omtrent slik den første endte.
Start løp mye og satset på kontringer, men Tromsø fikk likevel en gedigen mulighet minutter etter sidebytte.

Start slurvet med klareringen og Martin Knudsen fikk plutselig ballen helt alene på 7-meter, men skjøt rett i brystkassen til en utstormende Kenneth Høie.

Tromsø slet med å spille seg til sjanser og Start farlige hver gang kom seg fri på siste tredjedel av banen. 

Fredrik Strømstad kom nære når Martin Borre la ballen fint ut 45-grader. Skuddet fra Strømstad hadde retning hjørnet, men Ramovic var kjapt nede og fikk klarert til corner.

Strømstad var igjen nære når han vant en hodeduell inne i 16-meteren til Tromsø. Ballen gikk i en fin bue over Ramovic, men desverre for Start var tverrliggeren i veien.

Etter det foregikk mye av kampen på midten. Tromsø slet hele kampen med å spille seg gjennom et uvanlig kompakt Start-forsvar, men fikk uttelling helt på slutten når Douglas Sequeira stanget inn utlikningsmålet 4 minutter på overtid.

- Mitt lykkeligste øyeblikk i TIL-trøya, sa Sequeira til TV2 etter kampen.

Hans Tvedte var ikke like glad for overtidsmålet.

- Det var jæ... surt å få den i trynet, sa Tvedte til Fædrelandsvennen.

Ole Martin Årst var også bitter etter kampen.

- Jeg syns det var en ufattelig nedtur da TIL utlignet på overtid, men jeg er overbevist at vi skal riste dette av oss, sa en skuffet Årst til NTB etter kampen.

Sønderknuste Start-spillere lå spredt utover banen etter at fløyta ble blåst for full tid.

- Sitter trygt

Start-trener Stig Inge Bjørnebye så kampen fra tribunen etter å ha blitt utvist mot Aalesund for to serierunder siden. Etter kampen bar det rett på styremøte med Erik Solér, Svein Mathiesen og resten av Start-styret.

Det har blitt spekulert i at Bjørnebye snart må gå planken i Start, men Solér aviser en avgang for Bjørnebye.

- Stig Inge er den beste til å lede laget, sa Solér etter møtet.

Hovedtreneren selv var, som mange andre i Start-leiren bittre, etter uavgjort mot Tromsø.

- Dette var veldig typisk for et lag i vår situasjon. Vi er sårbare, og straffes i det femte uforklarlige overtidsminuttet. I dag hadde vi fortjent tre poeng etter å ha gitt hatt en oppløftende opplevelse i hele kampen, sa Bjørnebye til Aftenposten.

Start ligger nå helt nederst på tabellen etter at Odd Grenland slo Lyn 2-0 på Skagerak arena tidligere i kveld.

Ole Martin Årst jubler sammen med Kristoffer Paulsen og Fredrik Strømstad.