- Vi har noen ess i ermet

Breivik brukte ikke alle kortene da Norge slo Russland.

• Direkte på Dagbladet.no klokka 16.30: Norge - Kroatia

METZ (Dagbladet.no): Bli ikke overrasket om gårsdagens ettmålsseier mot Russland var en generalprøve til VM-finalen om to uker.

I så fall tar jentene med seg masse god selvtillig og mange positive opplevelser til Paris.

Og i en eventuell finale mot Russland, lover også Marit Breivik at hun har litt ekstra på lur.

- Vi har nok noen ess i ermet, sier hun til Dagbladet.no.

Vil ikke røpe noe

Landslagssjefen understreker raskt at de fortsatt har et stykke å gå før de er i finalen. Først skal jentene spille to kamper til i mellomspillet, men kvartfinalebilletten er allerede sikret.

- Vi har noen ting på lur, men jeg vil ikke si hva, sier Katrine Lunde Haraldsen til Dagbladet.no med et smil. Hun spilte en veldig god kamp mot russerne.

LOT JENTENE STYRE: Marit Breivik holdt seg i kulissene på spillermøtet før kampen mot Russland, og lot jentene ta styringa. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
LOT JENTENE STYRE: Marit Breivik holdt seg i kulissene på spillermøtet før kampen mot Russland, og lot jentene ta styringa. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

Skulle det bli Norge mot Russland i finalen, som i EM i fjor, er det ikke utenkelig at rutinerte Evgenij Trefilov også har litt ekstra krutt, som han ikke brukte i går kveld.

- De har nok kanskje spart noe de også, men jeg tror ikke det var derfor vi slo dem. For de ville helt sikkert vinne også denne kampen, sier Katrine.

Spillernes taktikk

Før gårsdagens kamp var det spillerne selv om ledet taktikkmøtet. Marit Breivik plukket ut laget som skulle starte, men jentene bestemte selv hvordan de skulle spille.

Og det gikk jo veldig bra.

Visekaptein Else-Marthe Sørlie Lybekk var en av dem som sto bak taktikken. Hun forsikrer om at de ikke sparte noe med tanke på en eventuell finale mot russerne.

- Jeg tror ikke noen av lagene har så mange hemmeligheter og vi kjenner hverandre veldig godt nå, sier hun til Dagbladet.no.

Katja Nyberg tror heller ikke at russerne sparte på noe i gårsdagens kamp.

- Jeg tror ikke de holdt noe igjen. Det at de for eksempel bytter mye har de alltid gjort, sier hun.

Viktige Irina Bliznova forlot banen med en kneskade etter 33 minutter. Det er foreløpig ikke kjent hvor alvorlig den er.

PS! Norge spiller i ettermiddag mot Kroatia, et lag som ikke skal ha noe å stille opp med mot de norske jentene. Terese Pedersen ser dagens kamp fra tribunen. Ankelen til Linn J. Sulland er fortsatt ikke bra, så hun spiller heller ikke.

TROR RUSSERNE GA ALT:</B> Katja Nyberg tror ikke Russland har noe mer å komme med.