NORGES NUMMER ÉN: Magnus Carlsen fronter Norges sterke herrelag i sjakk-OL i Tromsø til høsten. Her fra Oslo City forrige uke. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix
NORGES NUMMER ÉN: Magnus Carlsen fronter Norges sterke herrelag i sjakk-OL i Tromsø til høsten. Her fra Oslo City forrige uke. Foto: Anette Karlsen / NTB ScanpixVis mer

- Vi har noen veldig gode spillere som kan hamle opp med hvem som helst

Carlsen fronter tidenes norske sjakk-lag.

Med verdensmester Magnus Carlsen i spissen stiller Norge med tidenes beste lag under sjakk-OL i Tromsø i august.

- Dette er tidenes beste norske landslag. Førstelaget i åpen klasse består utelukkende av stormestere. Vi har verdensmesteren, og noen veldig gode spillere som i form kan hamle opp med hvem som helst. Magnus Carlsen leder vei, men får en flott samling av sterke spillere bak seg. En herlig blanding av kreativitet, erfaring, soliditet og enorm vilje. Dette lover bra, sier lederen for eliteutvalget i Norges Sjakkforbund, Thomas Robertsen.

Fire stormestere Ved siden av Carlsen er stiller Norge med stormesterne Simen Agdestein, Jon Ludvig Hammer, Kjetil Lie og Leif Erlend Johannesen.

- Vi har et godt håp om å få se tidenes norske OL-prestasjon, og gleder seg stort til å se dette laget på hjemmebane i Tromsø i august. Med direktesendinger på TV og internett, kan nordmenn begynne og glede seg til en meget spennende konkurranse på øverste nivå, sier Robertsen.

Beste i landet Norge stiller også med et godt og erfarent lag på kvinnesiden med Sheila Barth Sahl, Niina Koskela, Olga Dolzhikova, Ellen Hagesæther og Silje Bjerke.

- Dette er de beste spillerne i landet, og de er innstilt på å virkelig vise seg fram under OL. En meget solid tropp, slår Robertsen fast.

Bordrekkefølgen vil bli besluttet nærmere mesterskapet, og dersom en av spillerne på et av førstelagene må melde forfall, blir de erstattet av en spiller fra andrelaget.

(NTB)