Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har nok av klovner her

Slik har de beholdt humøret i langrennsleiren.

GOD STEMNING: Latteren sitter løst i langrennsleiren, selv etter noen går blant annet Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg sprintstafett i Sotsji.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GOD STEMNING: Latteren sitter løst i langrennsleiren, selv etter noen går blant annet Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg sprintstafett i Sotsji.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Åtte langrennsutøvere har allerede reist hjem fra Sotsji, og med skiproblemer og medaljer som glipper skulle man tro at stemningen i den norske langrennstroppen begynte å bli laber.

Det gjør den ikke, skal vi tro dem som er rundt laget.

- Nei, vi har nok av klovner her, ler dametrener Egil Kristiansen, og peker på kollega Roar Hjelmeset.

- Vi er gode til å finne på ting, og så er det jo også sånn, at jo færre vi blir, dessto flere ledere blir igjen til å ta seg av utøverne, smiler han.

Samhold og gode signaler
Og nettopp samholdet i den norske troppen er grunnen til at humøret fortsatt er på topp etter en skuffende uke i OL-løypene.

- Og så er det sånne småting som at da Finn Hågen Krogh reiste hjem og vant norgescupen på Gjøvik med en gang, skjønte løperne her at de er i knallform. Finn Hågen var jo langt etter de andre i et testløp et par dager før, forteller den tidligere landslagskjempen, nå TV 2-ekspert i Sotsji, Odd-Bjørn Hjelmeset.

- Og nå som både Graabak og Emil har vunnet gull, så vet de at de har kontroll på skiene også. De går jo på samme ski og struktur som langrennsløperne.

Kan ta rekord
Etter de siste dagenes smørebommer kan man i villfarelsen fort komme til å glemme at den norske langrennstroppen faktisk har innkassert tre gull så langt i lekene.

Med fire øvelser igjen, blant annet to stafetter i dag, kan Norge fortsatt sette rekord i antall langrennsgull i løpet av et OL. Norge har aldri tatt flere enn fem langrennsgull i samme OL.

- Med fire gull til setter vi en solid rekord. Vi har fortsatt flere muligheter til å lykkes, så vi velger å se på glasset som halvfullt i stedet for halvtomt, smiler den norske smørersjefen Knut Nystad overfor Dagbladet.

Tøffe dager
Men han legger ikke skjul på at de siste dagene har vært tøffe å svelge, ikke minst for dem der hjemme.

- Jeg har to barn som gjerne vil være stolte av pappaen sin, og selv om de ikke skjønner så mye av det som sies på tv så kommer man ikke unna at de skjønner at folk ikke er så fornøyde med pappa nå, sier Knut.

Både smørersjefen og resten av langrennsledelsen har blitt bombardert med mail, sms og telefoner fra engasjerte langrennsentusiaster de siste dagene. Noen ber dem ryke og reise, andre ønsker å hjelpe til med å finne løsningen på skiproblemene.

- Det er i hvert fall ingen tvil om at langrenn engasjerer, smiler Nystad.

- Men de siste dagene har jeg merka en markant endring i tonen på dem som tar kontakt. Nå vil alle sammen hjelpe til, mens det i starten var en del som ville at vi skulle dra et visst sted, sier langrennssjef Åge Skinstad.

Følg sprintstafetten direkte i vårt OL-studio fra kloka 10.15!

Hele Norges coronakart