- Vi har Norges kuleste klubblogo

Er du enig?

• Finn din klubb blant 13 000 norske idrettsforeninger - og stem

(Dagbladet.no) Oslo-klubben Ribbungene er ikke i tvil:

- Vi har Norges kuleste klubblogo.

• Er du uenig? Send i så fall en mail til Dagbladet.no - med logoen du mener er Norges kuleste.

Opprørere

Innebandygutta er ferske og bestemte seg for å lage en litt spesiell logo - og kontaktet en designer. Også navnet er litt utenom det vanlige. Ribbunge er norrønt og betyr røverunge eller villstyring. Ribbungene var et parti som kjempet mot overmakten Birkebeinerne og kontrollerte mye på Østlandet i middelalderen.

Partiet ble stiftet i 1219 av Gudolv fra Blakstad og partiet var hovedsakelig en bondereisning mot det godsherreveldet kongen sto for. Ribbungene fok sitt navn etter deres kongsemne Sigurd Ribbung. Norske historikere mener han var en av de mest suksessrike feltherrene i middelalderen.

Innebandyklubben med samme navn så dagens lys mange hundre år seinere, på forsommeren i fjor.

HEVDER SEG: Ribbungene gjør det veldig bra i Klubben i mitt hjerte-kåringen. Foto: CHRISTIAN LINDEMANN
HEVDER SEG: Ribbungene gjør det veldig bra i Klubben i mitt hjerte-kåringen. Foto: CHRISTIAN LINDEMANN Vis mer

- Navnet er litt tilfeldig, men vi søkte rundt litt og fant ut at det var ei gruppe opprørere som het Ribbungene i middelalderen. Vi ville gjenskape dette i logoen og han fyren ser jo litt villstyring ut. Samtidig har logoen litt revolusjonspreg, sier leder Christian Lindemann.

Kontaktet militærhistoriker

Gutta - som spiller i 5. divisjon - visste ikke så mye om Ribbungene fra middelalderen da de valgte navnet for halvannet år siden.

- Derfor tok vi kontakt med en militærhistoriker, som da skrev på ei bok om blant annet Ribbungene. Da fikk vi den spennende historien, som er ganske ukjent i Norge, sier Lindemann.

Ribbungene - altså innebandyklubben - gjør det nå svært godt i Klubben i mitt hjerte-kåringen. I øyeblikket ligger gutta med køllene på 5. plass i klassen sin. Selv om klubben har sportslite ambisjoner også, er det som skjer utenfor banen minst like viktig.

- Vi skal være en seriøs aktør i de lavere divisjoner, med fokus på det sosiale og utenomsportslige, sier Lindemann.

- Vi har Norges kuleste klubblogo