TOPPSCORER: LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann fryder seg over Fred Fridays storspill. Samtidig vet at han det gjør at det blir vanskeligere å beholde spissen når overgangsvinduet åpner. 
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TOPPSCORER: LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann fryder seg over Fred Fridays storspill. Samtidig vet at han det gjør at det blir vanskeligere å beholde spissen når overgangsvinduet åpner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Vi har ødelagt mange lag ved å selge spillere på sommeren

LSK-sjef Bjarmann vil ikke la Fred Friday gå på billigsalg.

LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann fryder seg over Fred Fridays storspill. Samtidig vet at han det gjør at det blir vanskeligere å beholde spissen når overgangsvinduet åpner.

Friday har åpnet forrykende i eliteserien denne sesongen. I 2-0-seieren over Vålerenga lørdag scoret han 1-0-målet, og 20-åringens sju mål på åtte seriekamper gjør han til soleklar toppscorer. Lillestrøm, som har hatt for vane å hente unge spillere og selge med profitt, aner at det samme vil skje med Friday.

- For å være en ung spiss, så ser det bra ut, sier Bjarmann til NTB, og legger til at han ikke vil spekulere i hvor mye storklubber må ut med for å lokke Friday vekk fra Åråsen, men at han ikke vil bli billig.

- Vi som klubb er innforstått med at vi trenger ett salg til etter å ha vært gjennom en økonomisk snuoperasjon over mange år. Vi trenger ett okay salg for å være rundt med den snuoperasjonen. Vi har stått i myra lenge nå, men samtidig ønsker vi å beholde det laget vi har, for vi ser potensial i det, sier han og påpeker at Lillestrøm har hatt for vane å selge spillere som har blomstret på vårparten.

Mange sommersalg - Vi har ødelagt mange lag ved å selge spillere på sommeren. I fjor ved Moryke Fofana og før det Ruben Gabrielsen og Fredrik Gulbrandsen. Og så har du Nosa og Ujah, så det begynner å bli mange som forsvinner på sommeren. Det er ikke bra. Men jeg tror kanskje vi må gjøre det én gang til, og så kan vi begynne å tenke langsiktig.

Fred Friday selv er ordknapp når det kommer til hans framtid.

- Jeg tenker kun på Lillestrøm og har kontrakt til neste år, sier han til NTB. Han legger til at det alltid er godt å vinne mot erkerivalen Vålerenga.

- Å vinne er alltid bra. Jeg håper også å score i hver kamp, for det er min oppgave.

Markedet bestemmer Bjarmann vil som nevnt ikke ut med hvor mye han håper å få for stjernespissen, men etter flere lignende salg, vet han hvor lista ligger.

- Det er markedet som bestemmer. Vi har en formening om hvor mye som er mulig å få. Vi vet hva vi har solgt spillere for før, så vi har jo en formening. Men jo flere som ønsker å kjøpe, jo bedre er det, sier han og legger til at tanken er at Friday må erstattes i sommer.

Det er ikke første gang LSK må se seg om etter ny spiss etter at en nigeriansk spiss har gjort sine saker bra. I 2011 ble publikumsfavoritten Anthony Ujah solgt til Mainz i en overgang verdt 23 millioner kroner etter 27 mål på 36 kamper. Til tross for at Ujah og Friday begge har fysikken på sin side og er fra samme land, er de ikke nevneverdig like, ifølge Bjarmann.

- De er forskjellige typer. Ujah var råere på de første meterne, mens Fred er råere på distanse. Og mens Fred er mer en targetspiss som kan gjøre mye, var Ujah mer direkte.

Den sammenligningen får han støtte av i LSK-kaptein Frode Kippe som har spilt med begge de to spissene.

- Ujah var mer avhengig av folk rundt seg da han gikk på løp og var avhengig av de rette ballene. Fred er mer en type som kan få ballen og dra av et par stykker og gjøre mer på egen hånd.

- Synes du Fred Friday er bedre enn hva Ujah var i LSK?

- Det er vanskelig å sammenligne. Jeg synes de er to helt forskjellige spillertyper, sier Kippe.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.