- Vi har oss sjøl å takke

Trulsen & co. ute av OL.

(Dagbladet.no): Canda-USA 6-3.

Kanadisk seier betyr at OL 2006 er over for Pål Trulsen, Flemming Davanger, Bent Aanund Ramsfjell og Lars Vågberg.

De norske gutta var avhengig av at USA slo Canada. I så fall ville Norge og Canada spilt omkamp om en plass i semifinalen.

USA fulgte Canada lenge, og ledet etter sju omganger. Men Canada satte inn to poeng i den åttende, og nådestøtet kom da USA ga bort et poeng med sistestein i den niende.

Bittert for Trulsen

- Den tredje siste steinen til USA i niende omgang ble litt for hard, ellers kunne det sett veldig annerledes ut, sier Pål Trulsen til Dagbladet.no på telefon fra Pinerolo

Den norske skipen og lagkameratene satt på tribunen og fulgte med i spenning under kampen mellom de nordamerikanske rivalene.

- Det var greit nok å se på i dag. Det som er bittert, er at vi ikke spiller i morgen. Det var en bra kamp, men synd den hadde så mye å si for oss, sier Trulsen.

SLÅTT UT: Bent Aanund Ramsfjell, Lars Vågberg, Flemming Davanger og Pål Trulsen er ute av OL-turneringen i curling. De fikk ikke hjelpen de trengte av USA. Foto: Scanpix
SLÅTT UT: Bent Aanund Ramsfjell, Lars Vågberg, Flemming Davanger og Pål Trulsen er ute av OL-turneringen i curling. De fikk ikke hjelpen de trengte av USA. Foto: Scanpix Vis mer

- Oss sjøl å takke

Dette var det norske lagets siste OL. Det har de forberedt seg på en god stund, så det er ikke spesielt vemodig. Men at det tok slutt allerede etter grunnspillet, var en følelsesmessig takeout.

- Men vi har bare oss sjøl å takke. Vi har tapt for de fire lagene som er i semifinalen, så da er det vel greit, medgir Trulsen.

Selv om curlinggutta nå er ute av turneringen, blir de værende i Torino i noen dager til.

- Vi fikk familiene ned her på lørdag, så da ville det vært litt komisk om vi skulle dra hjem og de bli her. Så nå blir vi turister, sier Pål Trulsen.

Gode sjanser for jentene

Nasjonens curlinghåp blinker fortsatt i edelt metall. Dordi Nordby og de andre curlingjentene er klare for semifinalen.

- Jeg tror de har gode sjanser. Det var en god trekning at de møter Sveits. De spiller mye takeout, og Dordi tør å prøve på ting, sier Trulsen.

Det norske kvinnelaget spiller siste gruppekamp mot Russland i kveld klokka sju.

VIDERE MED ET SKRIK: Canada med skip Russ Howard sikret semifinaleplassen i siste kamp i grunnspillet. USA ble slått 6-3.