TRØNDERE SOM IMPONERER: Trondheim Økonomiske Høgskole leder klassen for både studentidrettslag og bedriftidrettslag i Klubben i mitt hjerte. Foto: Privat.
TRØNDERE SOM IMPONERER: Trondheim Økonomiske Høgskole leder klassen for både studentidrettslag og bedriftidrettslag i Klubben i mitt hjerte. Foto: Privat.Vis mer

- Vi har ringt bestemødre, tanter og avbrutt forelesninger

Trondheim Økonomiske Høgskole leder to klasser i Klubben i mitt hjerte.

• Her kan du stemme på klubben i ditt hjerte.

(Dagbladet): Mens Rosenborg sliter, er det andre trønderlag som svever høyt i Klubben i mitt hjerte.

Trondheim Økonomiske Høgskole (TØH Sportsklubb) leder studentklassen og har fått et solid forsprang med under fem døgn igjen av avstemmingen.

Og det er tydelig at trønderne er flittige i årets konkurranse.

Høgskolen med bare 1000 elever leder også klassen for bedriftidrettslag.

- Vi har jobbet hardt og forsøkt å involvere flest mulig folk. Det er utrolig at en liten skole gjør det så bra, sier Jonas Helland, leder for TØM Sportsklubb.

I toppen av studentklassen kniver de mot andre lag fra Trondheim - der Pareto, Janus, Realkameratene og NTNUI er de nærmeste utfordrerne.

Avbrutt forelesninger Førstkommende fredag klokka 12 avsluttes avstemmingen - og det er fortsatt svært jevnt i samtlige av årets klasser. TØH har samlet flere stemmer enn mange av de største idrettslagene i Norge. I midten av forrige uke hadde de flere stemmer enn blant annet årets seriemester Molde.

- Vi har ringt bestemødre, tanter og til og med avbrutt forelesninger på skolen for å be folk om å stemme på oss. Da vi leste i Dagbladet i forrige uke at vi hadde flere stemmer enn Molde, var det til stor jubel fra hele skolen, sier Helland.

- Det eneste som er skummelt med avstemmingen er at konkurransen er midt i eksamensperioden, men også lærerne ved skolen synes dette er moro, sier Helland.

TØH Sportklubb ble stiftet i november 2008, og 150 av skolens rundt 1000 elever er medlemmer i klubben. Slik forklarer Helland hvorfor de har fått så mange stemmer.

- Vi har jobbet målrettet og engasjert mange via sosiale medier. Vi har ringt venner i både inn- og utlandet, sier Helland.

Jevnt Årets konkurranse er over halvveis. Brann leder hårfint foran Vålerenga, med Rosenborg på tredjeplass i klassen for spesialdrettslag over 100 medlemmer. Bergenserne og VIF kniver om tetplassen og har byttet mellom å lede gigantklassa den første uka.

For spesialidrettslag under 100 medlemmer, leder Nidaros Roller Derbyklubb foran Wam-Kam FK. Haugaland FK ligger på tredjeplass.

Slik ser topp-tre ut mandag formiddag:

Fleridrettslag over 500 medlemmer: Sjetne, Frogner, Fram.

STILLINGEN: Slik ser stillingen ut i studentklassen. Foto: Dagbladet.
STILLINGEN: Slik ser stillingen ut i studentklassen. Foto: Dagbladet. Vis mer

Fleridrettslag under 500 medlemmer: Høken, Andenes, Karmsund.

Spesialidrettslag over 100 medlemmer: Brann, Vålerenga, Rosenborg.

Spesialidrettslag under 100 medlemmer: Nidaros Roller Derbyklubb, Wam-Kam, Haugaland.

Studentidrettslag: TØH Sk, Janus, Pareto.

Bedriftidrettslag: TØH B.I.L, FC Kjøttbyen, Sjetne Hot Shots.