BÅNNET BAKKEN: Håvard Klemetsen landet på hele 146,5 meter, men greide ikke å holde seg på beina. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BÅNNET BAKKEN: Håvard Klemetsen landet på hele 146,5 meter, men greide ikke å holde seg på beina. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

- Vi har sagt tusen ganger til FIS at de må justere farten

Håvard Klemetsen falt etter kjempehopp.

Håvard Klemetsen hoppet hele 146,5 meter i Kuusamo, men falt og fikk ødelagt det som ville vært et strålende utgangspunkt foran langrennet lørdag ettermiddag.

Klemetsen fikk til et solid svev, men fikk problemer da han landet. Han går ut 1.13 minutter bak Jason Lamy Chappuis, som vant det kombinerte hopprennet lørdag. Franskmannen hoppet 139 meter og fikk 139,3 poeng. Landslagstrener Kristian Hammer var oppgitt over at Klemetsen ikke fikk lavere fart.

- Vi har sagt tusen ganger til FIS at de må ta hensyn til Klemetsen, uten at det har hjulpet. Juryen sender han uansett nedover uten å justere farten. Det er tragisk, sa Hammer til NTB.

Han var klar på at det var uforsvarlig å sende Klemetsen utfor med den farten han hadde. Nå endte det med at Klemetsen falt og fikk rennet ødelagt.

Bak Chappuis følger slovenske Marjan Jelenko og japanske Yoshito Watabe, som går ut henholdsvis 15 og 17 sekunder bak. Beste norske etter hoppdelen er Thomas Kjelbotn (Bardu) med sjuendeplass. Han går ut 33 sekunder bak Chappuis.

Magnus Krog (Høydalsmo) og Jan Schmid (Sjetne) deler 14.-plassen. De går ut 57 sekunder bak Chappuis. Magnus Moan (Byåsen) vant de to første kombinertrennene i årets verdenscup, men hoppet bare 124,5 meter i Kuusamo lørdag. Det betyr at han har hele 1.45 minutter å ta igjen på Chappuis.

Mikko Kokslien (Søre Ål) ble nummer 39 i hoppdelen. Han starter langrennet 3.31 minutter etter Chappuis.

(NTB)