Svensk kommentator om bråket rundt Lindelöf og Forsberg

- Vi har sett et mønster av rykter som skaper uro i det svenske landslaget

Den svenske kommentatoren Noa Bachner mener fraværet av den angivelig skadde stjerna, Emil Forsberg, gir Norge en fordel inn mot tirsdagens møte på Ullevaal.

URO: Den siste uka har det svirret spekulasjoner rundt det svenske landslaget. Landslagssjef Janne Andersson har mer enn nok å tenke på foran møtet med Norge tirsdag kveld. Foto: NTB/Scanpix
URO: Den siste uka har det svirret spekulasjoner rundt det svenske landslaget. Landslagssjef Janne Andersson har mer enn nok å tenke på foran møtet med Norge tirsdag kveld. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Noa Bachner, kommentator i svenske Expressen, skrev søndag kommentaren «Vad är det som pågår – vem tjenar på det?», hvor han omtaler støyet rundt det svenske landslaget de siste dagene, hvor Emil Forsberg skal ha forlatt troppen etter å ha blitt byttet ut mot Romania, i tillegg til Victor Lindelöfs nei til landslaget, angivelig fordi kompisen John Guidetti er vraket til troppen.

De to fraværene har av offisielt hold blitt forklart med personlige årsaker og skader.

Nå mener den svenske kommentatoren at den utenomsportslige støyen kan påvirke laget inn mot møtet med Norge på et fullsatt Ullevaal tirsdag.

KOMMENTERER DET SVENSKE LANDSLAGET: Noa Bachner i Expressen. Foto: Expressen
KOMMENTERER DET SVENSKE LANDSLAGET: Noa Bachner i Expressen. Foto: Expressen Vis mer

- Det er vanskelig å svare på om dette er fordel Norge. Spillerne er vant til at det er mye prat rundt dem, så jeg tror ikke at dette kommer til å få noen store konsekvenser for prestasjonen ute på banen.

- Men at Emil Forsberg ikke spiller er gode nyheter for Norge, siden han er en av Sveriges beste spillere, sier Bachner til Dagbladet.

Uoversiktlig

Kommentatoren sier han gjerne skulle visst hva som foregår på innsida av det svenske landslaget, men at hele situasjonen både er uoversiktlig og vanskelig. Om det er en ukultur innad i laget er han heller ikke sikker på.

- For å svare på om det er en ukultur eller ikke, må man vite hva som faktisk skjer. Det gjør verken jeg, eller veldig mange andre. Det er en veldig rar situasjon hvor alt man sitter igjen med er egen dømmekraft av ulike kilder og rykter.

Men en ting er han imidlertid krystallklar på:

- Det som derimot er klart er at vi siden i høst har sett et mønster av rykter, rapportert både i Sverige og Tyskland, som skaper uro rundt det svenske landslaget. Hva det bunner i kan jeg ikke svare på, ettersom ryktene ikke ved noen tilfeller har kommet fra meg, sier Bachner.

Tviler på holdningsproblemer

Sverige leverte over all forventning i fjorårets VM i Russland, og vant Nations League-gruppa si sist høst. Derfor er Bachner sikker på at det ikke er holdningene det står på innad i troppen.

- Jeg synes ikke det er noen motivasjonssvikt i det svenske landslaget. De vant gruppa si i Nations League i høst, og holder på med mye spennende spillerutvikling nå. Rent fotballmessig er det et velfungerende landslag, sier han.

Kommentatoren sier han forstår landslagssjefens frustrasjon rundt de siste dagers skriverier, men at han ikke opplever at Andersson gir media skylda for de mange spekulasjonene.

- Det virker som at han, som mange andre, ikke helt vet hvordan han skal tolke alt dette. Han er ofte nøye med å vise svensk presse stor respekt, også i dette tilfellet. Jeg tolker det som at han ikke vil undergrave det journalistiske arbeidet som ligger bak sakene, uten å forholde seg til hva spillerne hans har sagt, noe som heller ikke er enkelt, sier han, før han legger til:

- Men det som er tydelig i denne saken er at noen, en eller annen plass, i løpet av det siste halve året, har forsøkt å gi et bilde at et splittet svensk landslag.

Norge tar imot Sverige på et fullsatt Ullevaal førstkommende tirsdag klokka 20.45.