UTSATT: Kampen mellom Tottenham og Everton er utsatt. Her fra fjorårets møte på White Hart Lane. Oppgjøret endte 1-1. Foto: AP Photo / Akira Suemori / Scanpix
UTSATT: Kampen mellom Tottenham og Everton er utsatt. Her fra fjorårets møte på White Hart Lane. Oppgjøret endte 1-1. Foto: AP Photo / Akira Suemori / ScanpixVis mer

- Vi har sett frem til den kampen lenge nå, så det er enormt trist

Flere norske Spurs-supportere må utsette London-tur.

• Ligastart lørdag: Arsenal på topp? Sett opp din rangering nederst i saken!

(Dagbladet): Tottenhams serieåpning mot Everton ble i dag utsatt som følge av opptøyene i London den siste uka.

Opptøyene begynte forrige helg etter at den 29 år gamle gjenglederen Mike Duggan ble skutt og drept av politiet. Opptøyene begynte bare en Flo-pasning fra Tottenhams hjemmebane.

- Det er enormt trist at kampen nå er utsatt. Vi har sett frem til den kampen så lenge nå, så det er enormt trist, sier leder av Tottenhams norske supporterklubb Vidar Edell.

- Ikke safe Han har imidlertid forståelse for at Premier League og politiet har bestemt seg for å utsette kampen.

- Når de verste opptøyene starta like ved White Hart Lane, og politiet ikke kan garantere for folks sikkerhet, da er det ikke safe. Dette var det største sportsarrangementet i London denne helga, sier Edell til Dagbladet.

Edell skulle ikke selv til London for å følge Premier League-åpninga, men flere norske Spurs-supportere skulle til London for å se kampen.

Nå må de altså utsette turen.

- Vi har et samarbeid med Ving, og det var utsolgt til kampen. Det er heldigvis en klausul der som gjør at vi får pengene tilbake.

Ikke idéelt sportslig Harry Redknapp sa i går at de helst ville unngå en situasjon der de andre lagene startet poengfangsten, mens Spurs står igjen med null poeng.

- Det er ikke idéelt, for denne sesongen kommer til å bli veldig hektisk. Vi spiller jo i Europa League i år der det er en milliard kamper. Dette gjør at det bare blir enda mer hektisk utover, sier Edell.

Også midtstopper Michael Dawson synes det er synd at kampen ikke går som planlagt.

- Vi har arbeidet hardt i seks uker for å bli kampklare, og nå blir det ikke kamp. Men sikkerhet er viktigst, og jeg er sikker på at politiet ikke avlyste kampen uten grunn, sier han til nyhetsbyrået PA.

De resterende ni kampene i Premier League går foreløpig som planlagt, men det vil bli gjort en fortløpende vurdering på det utover kvelden.